04/07/21 - 19:55h

Federer: Osećam se bolje nego u poslednjih nekoliko nedelja

 

Rodžer Federer rekao je da se oseća mnogo bolje nego prethodnih nedelja.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Švajcarac trenutno igra na Vimbldona gde je stigao do osmine finala.

U razgovoru sa Martinom Navratilovom za “Tenis čenel”, on je rekao da se nada da će svoju najbolju igru moći da prikaže u završnici turnira.

– Ta pobeda nad Norijem značila mi je mnogo. Odigrao sam dobar meč, ali čestitke i Kamu što me je pritisnuo. To je ključna tačka. Ako mogu da pobedim nekog igrača Kameronovog nivoa, dobro je, jer to nije samo igrač koji može povremeno dobro da odigra. On je dobar igrač. Imao sam dobar osećaj, bio je to prvi put da sam se posle nekog vremena osećao smireno, da sam osetio neku vrstu smirenosti. – rekao je Federer i nastavio:

– Osećam se bolje nego u poslednjih nekoliko nedelja. U prvom kolu protiv Manarina bilo mi je izuzetno teško, imao sam i malo sreće iako verujem da bih ga dobio u petom setu. Ipak, to mi je pomoglo da se izvučem odatle, da dođem do drugog kola. Bitno je to kako sam se osećao na terenu, a osećao sam se mnogo smirenije, posebno protiv Norija. Osećao sam da sam veoma miran, i zato se nadam da bih mogao da sačuvam najbolje do samog kraja. Zato ste i videli to proslavljanje pobede na kraju, jer sam osećao da sam to veći deo meča držao duboko u sebi. Bio je dobar osećaj dobiti taj meč jer mislim da je Nori igrao veoma dobro i kvalitetno i srećan sam što sam pobedio.

Kako je istakao, nakon poraza na turniru u Helu znao je da mora nešto da promeni.

– Bilo je mnogo upitnika pred Vimbldon ove sezone kad je reč o mojoj igri, posebno zbog tog trećeg seta u Haleu protiv Feliksa. Bio sam razočaran sobom, svojim razmišljanjem u tom trećem setu. Bio sam okružen tim negativnostima, taj treći set je bio užasan. Znao sam da nešto moram da menjam, pokušao sam sve što sam mogao da promenim psihološko stanje, u prvom kolu protiv Manarina, to mi se opet pomalo provlačilo kroz glavu. Delimično i zato što je on odabrao taktiku koja je bila pasivna. Igrao sam dosta slajsa na njegov forhend, da vidim šta će se desiti, Kada sam imao 6:4, 4:5, tad je meč počeo, postao sam napetiji, on je zaigrao bolje, verovatno što sam mu i ja to dozvolio. Tada su počele sumnje da se pojavljuju, trebalo mi je samo da nekako izađem iz tog meča, da sebi dam šansu da igram sa Gaskeom koji više odgovara mojoj igri, posebno na brzim terenima. Osećao sam se veoma dobro, imam dobar skor sa njim, mislim da sam dobio 25 setova u nizu, tako da mi je to dalo samopouzdanje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.