06/07/21 - 10:36h

Federer: Nije fer, ali tako je, i ja sam nekada bio u tim situacijama

 

Rodžer Federer rekao je da se navikao na uslove na Vimbldonu, te zbog toga igra bolje nego sa početku turnira.


Source: Getty Images Europe

Federer je stigao do četvrtfinala u kome će mu protivnik biti bolji iz duela Danil Medvedev – Hubert Hurkač.

– Na početku sam se mučio sa Manarinom delom i zbog toga što nismo naviknuti da igramo pod krovom. A tada se sve dodatno uspori, potrebna je veća snaga pri servisu da bi se došli do asa. Ipak, sada sam naviknut, a protiv Sonega je malo i dobro došao krov, jer je delom amortizovan njegov, veoma dobar servis. A kada vam ponestane servis vinera, tada postajete i malo nesigurni. Navikao sam se na uslove, samim tim i bolje igram. – rekao je Švajcarac.

Od četvrtfinala tribine Centaralnog terena i terena 1 moći će da budu u potpunosti popunjene. Da li je to najava da se život vraća u normalu?

– Nadam se, ali nisam sto posto uveren. Mislim da još moramo da čekamo na to. Sve deluje obećavajuće. Svakako da je sjajno što ćemo imati potpuno popunjene tribine jer to pravi poseban osećaj za nas irače. Pokušavam da zamislim kako bi to izgledalo da sam osvajao Vimbldon bez publike. Svestan sam da smo i dalje u nekoj vrsti mehura, ali nadam se da stvari idu u dobrom pravcu.

Duel između Medvedeva i Hurkača prekinut je zbog kiše i biče nastavaljen danas. Samim tim pobednik će imati manje vremena da se odmori pred meč sa Federerom.

– Nisam srećan zbog toga. Nije fer iskreno. Ali, tako je. I ja sam bio nekada u tim situacijama. Oni su mladi, mogu da se oporave. Tako da za njih to nije problem. – zaključio je osmi teniser sveta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.