07/05/20 - 10:03h

“Federer je imao skoro 100% posto šansi za pobedu, a onda je Novak preokrenuo”

 

Nekadašnji ruski teniser Mihail Južnji je za “Sport ekspres” pričao o finalu Vimbldona prošle godine.


Federer i Djokovic

U epskom finalu susreli su se Novak Đoković i Rodžer Federer. Srpski teniser spasio je dve meč lopte protivnika i došao do trijumfa.

– Sve se dogodilo tako brzo da nemate vremena da razmišljate o nečem posebnom. Naravno, šanse Federera bile su gotovo stopostotne u trenutku kada je imao dve meč lopte. Ali tenis je još jednom dokazao da je nepredvidiv. – rekao je Južnji.

Otkriva da je u tom finalu navijao za Đokovića.

– Hteo sam Novak da pobedi, da se trka po broju grend slemova zakomplikuje. Želim da se nastavi da bude uzbudljivo. Vreme radi za Đokovića, ali je u zaostatku.

Između Nadala, Đokovića i Federera, on nije mogao da izabere najboljeg.

– Federer je svestraniji igrač, Đoković stabilniji, Nadal takođe. Tri sjajna igrača, ne vidim razloga da izdvojim jednog od njih. Svako može da ih razlikuje kako želi, a sa profesionalne tačke su jednaki.

Kaže da mu je najteži rival bio Federer koji ga je pobedio u svih 18 međusobnih duela.

– Mislim da je odgovor očigledan. Najteže je bilo igrati sa Rodžerom. Nisam mogao da pronađem ključ za njega. Moj stil igre bio je pogodan za Federera. Pored toga, Nadal i Đoković su mlađi, a imali smo mečeve kada su tek ulazili u turneju, a ja sam već tamo igrao. To se takođe mora uzeti u obzir. Ali Rodžer je počeo nešto ranije od mene, a sa njim sam imao dva-tri meča, gde sam imao malo više od mini šanse da nešto učinim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mihail Južni, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.