23/04/16 - 21:23h

Džon Izner neće na Olimpijske igre

 


Da Olimpijske igre nisu san svakog sportiste, dokaz je američki teniser Džon Izner. On je za američke medije izjavio da će propustiti Olimpijski turnir, a razlog takvoj odluci nije povreda.

Dzon Izner (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Dzon Izner (Photo: Danijel Jevremovic, Tenis Uzivo)

Najbolji američki teniser i 16.reket sveta, Džon Izner objavio je da će propustiti Olimpijske igre u Riju zbog ranije dogovorenog rasporeda.

Izner će nedelju dana pre najvećeg takmičenja igrati na turniru u Atalanti, gde brani titulu. “Veliki Džon” je na Atalanta Openu trijumfovao tri puta za redom, i ove godine imaće priliku da postane prvi aktivni Amerikanac na ATP koji je četiri puta bio šampion na ovom turniru.

Nije bilo lako doneti odluku, ali bilo je logično da ne mogu igrati na oba turnira. Zaista, moje odustajanje od Igara u Riju nema nikakve veze sa nagradnim fondom, samo želim da se odmorim i spremim za drugi deo sezone“, rekao je Izner.

Pauzu od Olimpijskog turnira, Izner će iskoristiti kao pripremu za dva velika takmičenja na američkom tlu – Masters u Sinsinatiju koji se igra odmah po završetku Igara i US Open, dve nedelje kasnije.

Džon Izner je debitovao na Olimpijskim Igrama u Londonu 2012. godine, i stigao do četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Rodžer Federer.
Po olimpijskim pravilima, Sjedinjene Američke Države imaju četiri predstavnika na teniskom turniru. Nakon što se Izner povukao, u Rio će najverovatnije Džek Sok, Stiv Džonson, Sem Kveri i Radživ Ram, trenutno prva četvorka američkog tenisa.

Olimpijski turnir počinje 6. avgusta, a kako je ITF ranije objavio igraće se na betonu.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Džon Izner, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.