23/04/16 - 16:22h

Dejvis kup: Marej (ne) igra protiv Srbije

 


Endi Marej je verovatno i najzaslužniji što su Britanci prošle godine, nakon 79 godina vratili „salataru“. Ipak, čini se da će ih ove godine, i to u najgorem trenutku, u duelu protiv Srbije ostaviti na cedilu.

Dejvis kup: Velika Britanija

Dejvis kup: Velika Britanija

Planirao sam da igram četvrtfinale Dejvis kupa, ali sve se iskomplikovalo. Sledi par teških meseci u sezoni koja je ove godine duža zbog Olimpijskih igara. Ne znam kako će moje telo reagovati na sve to“, izjavio je Marej koji je nezadovoljan odlukom TSS da se četvrtfinale igra na šljaci.

“Šljaka je najgora za nas, dok oni imaju nekoliko igrača koji su dobri na toj podlozi. Novak je odličan na šljaci.”

Škot kaže da, pored toga što odabrana podloga ne odgovara njegovom timu, nije siguran da se u sred sezone na travi, bilo ko može prilagoditi šljaci za kratko vreme.

Promena podloge skoro svake nedelje, povećava mogućnost da se povredite. Niko od tenisera se ne može za par dana prilagoditi šljaci, a da je prethodno igrao nedelju, dve turnire na travi. “,rekao je Marej za Bi-Bi-Si.

Marej smatra da će ova sezona biti jako naporna za svakog tenisera, jer se igra turnir više, a sve se to odražava na formu igrača.

Leto je dugo. Imamo dosta napornih letova, promena podloge. Različiti kontinetni, uslovi… Zato moram biti siguran da moje telo može sve to da izdrži.

Četvrtfinalni duel Srbije i Velike Britanije odigraće se 15-17 jula na „Tašmajdanu“. Stadion za ovaj duel danas su obišli predstavnici TSS, ministar omladine i sporta i gradonačelnik Beograda.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.