16/01/21 - 14:16h

Dve zaražene osobe na letu za Melburn, zbrka zbog Filipovog trenera

 

Dve osobe na čarter letu iz Los Anđelesa za Melburn bile su pozitivne na koronavirus.


Source: Tom Dulat/Getty Images

U avionu koji je prevozio 79 ljudi, od kojih su 24 igrači koji će nastupiti na Australijan openu, našle su se dve zaražene osobe. Objavljeno da je u pitanju jedan član posade i jedan od putnika. Pravila su takva da je jedan pozitivni test u avionu dovoljan da svi sa njega budu u dvonedeljnom karantinu bez prava izlaska na trening, pa će tako Viktorija Azarenka, Kei Nišikori, Sloun Stivens, Gvido Pelja, Tenis Sandgren i još 19 za sada neobjavljenih učesnika morati da sačekaju početak Australijan opena bez treninga.

Kasnije se ispostavilo da je zaraženi putnik na jednom od letova bio kondicioni trener Filipa Krajinovića, Agustin Karbelor.

On je na koronavirus bio pozitivan još 24. decembra, posle čega je dve nedelje proveo u karantinu. 72 sata pre polaska u Adelejd bio je negativan na testu, a po dolasku u Australiju test je pokazao da je pozitivan. Lekari su ipak pronašli antitela, pa se pretpostavlja da je pozitivan test posledica ostatka virusa, te će Krajinović, kao i svi sa tog leta, moći neometano da treniraju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.