30/08/23 - 14:56h

Dušan Lajović: Sezona za (ne)zaborav

 

“Nedostatak samopouzdanja…”


Njujork je bio odlična prilika za Ducija da konačno pronađe pravu formu na gren slemovima. Vodio je naš teniser sa 2-1 u setovima, ali je ipak izgubio meč. Po završetku duela medijima je rekao kako je izgubio samopouzdanje nakon što je protivnik podigao nivo agresivnosti.

Nedostatak samopouzdanja – dve reči  koje su obeležile ovu sezonu našeg tenisera. No, tako nije izgledalo u Banja Luci. U tom gradu Duci je bio onaj pravi pa su tada redom padali: Filip Krajinović, Barere, Novak Đoković, Miomir Kecmanović i Rubljov u finalnom meču. Lajović je tako stigao do svoje druge titule nakon što je osvojio Umag 2019. Tada se činilo da bi Banja Luka mogla biti prekretnica, ali usledili su porazi od Tejlora Frica u Sinsinatiju, Žižen Ženga u Kicbilu, Artura Filsa u Hamburgu….

Gren slemovi su odigrani u sličnom kontra ritmu. U Australiji je izgubio od Denisa Šapovalova, a u Francuskoj je predao meč Žižen Žengu. Na Vimbldonu koban po njega bio je Jan Ćoinksi i najzad Vu koji je već na startu zaustavio Ducijevu njujoršku kampanju.

Vratimo se na reči koje je Lajović izgovorio nakon poslednjeg meča – nedostatak samopouzdanja. Nadamo se da je to samo trenutno stanje i da će već sledeća sezona biti obeležena boljim rezultatima i novim titulama koje naš teniser itekako zaslužuje.

Za kraj, podsetimo se finalnog meča u Banja Luci kada je Duci slavio protiv Rubljova.

Rublev and Lajovic Clash | Banja Luka 2023 Final Highlights

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Dušan Lajović, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.