04/07/21 - 16:51h

Drama na Vimbldonu: Hrvatica napala bivšu šampionku RG

 

Prava mala drama dogodila se na meču Ajle Tomljanović i Jelene Ostapenko na Vimbldonu.


Ajla

U meču trećeg kola Hrvatica koja igra pod zastavom Australije pobedila je sa 2:1 u setovima, a drama je nastala u trećem delu susreta kada se Letonka povredila. Tomljanovićeva je vodila sa 4:0 kada je Ostapenko tražila medicinski tajm-aut, ali joj Hrvatica nije verovala da je povređena.

– Znaš da laže? Sigurno laže. Kako ne vidiš da joj nije ništa? – upitala je Tomljanovićeva sudiju kada je Ostapenko rekla da ne može da nastavi.

Ajla je potom ušla u raspravu i sa sudijom i supervizorom, a Ostapenko je na kraju dobila pomoć i odmah po povratku na teren napravila je brejk. Ipak, nije uspela da se izvuče i Tomljanovićeva je pobedila. Na kraju meča došlo je do svađe u kojoj su pale teške reči.

– Tvoje ponašanje je užasno, užasno. – rekla je Letonka, a onda se obratila protivnici sa rečima da je najgora igračica na Turu.

Drama se nastavila i na konferencijjama za medije.

– Ona nije imala pravo ništa da priča jer ništa ne zna o mojoj povredi. Pokazala je neverovatno nepoštovanje jer svaki teniser može da se povredi. Ne možeš da znaš ništa o povredi ako ne pozoveš fizioterapeuta ili doktora. Kako smeš da nekog nazivaš lažovom? Ne može pred svima da kažeš da lažem. Ona je očajna zbog takvog poteza. To je to. Ne možeš da radiš šta hoćeš. – rekla je Ostapenko, a na istu temu pričala je i Ajla:

– Bila sam u situacijama gde protivnica uzima medicinski tajm-aut kako bi izbacila protivnicu iz ritma. Rekla je da je povređena, ali ja joj nisam verovala. Što nije uzela medicinski tajm-aut kada je vodila? Htela je samo da me izbaci iz ritma. Još ona mene zove očajnom igračicom. To kako se ponašala Grend slem šampionka je sramno. I ona treba da bude uzor deci?

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ajla Tomljanović, Grend Slem, Jelena Ostapenko, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.