06/07/21 - 11:06h

“Dosadan sam i sebi koliko puta sam to ponovio, ali to je jednostavno neophodno…”

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković samouveren je pred meč četvrtfinala Vimbldona.


Foto: : CARL RECINE/Getty Images Europe

Novakov rival biće Mađar Marton Fučovič.

– Znamo se dobro, trenirali smo često, ali jedan protiv drugog nismo igrali nekoliko godina. Možda smo igrali još jedan duel posle tog na US openu (Doha 2019), mada se ja ne sećam, znam samo to da je to na US openu bio težak dan, bilo je sparno, toplo, stvarno teški uslovi i izvojevana pobeda u četiri seta, ali onako, dosta naporno. Bilo je to prvo ili drugo kolo pre tri ili četiri godine. Nikada nismo igrali na travi, on se očigledno izuzetno dobro oseća na njoj pobedio je evo i Rubljova, petog nosioca, u pet setova. Impresivna igra. Video sam to kad sam sišao sa terena. Znam šta mi je činiti, samouveren sam, dobro igram, odlično se osećam, energetski se nisam mnogo istrošio, što je bitno za ovu drugu nedelju, kako se turnir približava kraju. Marton je solidan sa osnovne linije, ima ravne udarce i sa bekhend i sa forhend strane, dobro riternira. Vrlo je čvrst. Nema mnogo slabosti – možda nema velika oružja, ali je čvrst u svim udarcima, solidan i servis, dobro se kreće. I sa forhend i sa bekhend strane jednako je dobar, kompletan igrač. Analiziraću sa svojim timom, nadam se da ćemo se dobro spremiti. – rekao je Srbin.

Novak je tokom ovog turnira došao do boljeg procenta uspešnosti na travi nego na betonu.

– Naravno da mi godi da čujem sve te statističke podatke koji mi idu u korist i koji me čine zahvalnim što sam uspeo da dostignem takva dostignuća. S druge strane, to je nešto što me motiviše da idem dalje, ali se nekako trudim da uravnotežim stvari i da sva pažnja bude usmerena na ono što mi je bitno, a to je naredni dan, naredni protivnik, priprema za to. Dosadan sam i sebi koliko puta sam to ponovio, ali to je jednostavno neophodno za mene da bih očuvao mir, usredsređenost i da bih dao sve od sebe, na terenu, kako bih pobedio u tom narednom meču. Deo debate i spekulacije ko je najveći istorijski ovako ili onako, da li na ovom turniru ili uopšte, to ostavljam drugima. Opet, rezultati govore za sebe, ja ću se usredsrediti na to. Činjenica da imam bolji procenat uspešnosti na travi nego na betonu, to je sigurno zbog toga što se znatno manje igra na travi. Dugi niz godina sam igrao samo Vimbldon, možda čak i ne te turnire koji su uvodni kao što je slučaj ove godine, a imao sam dosta uspešnu vimbldonsku karijeru do sada, tako da se nadam da će se to nastaviti. Nemam ništa da taj procenat ostane takav kakav jeste do narednog US opena.

On je istakao da je imao dosta vremena da se navikne na podlogu, kao i da ima dovoljno odigranih mečeva.

– Mislim da mi ne manjka zvaničnih mečeva, ako računamo i one koje sam odigrao u Parizu – jeste druga podloga, ali meč je meč. Tu sam se dosta i istrošio, tako da mi kraći mečevi gode, da dobijam u tri seta. Iza mene je dosta dana na travi, četiri meča ovde, dubl na Majorki – privikao sam se na podlogu, nema više značajnijeg adaptiranja. Sada se sve vrti oko toga ko je protivnik, pa se prilagođavaš taktički njegovoj igri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.