23/01/20 - 16:47h

Đoković: “Želim da se euforija iz Brizbejna i Sidneja prenese i u Melburn”

 

Đoković želi euforiju iz Sidneja i Brizbejna u Melburnu.


Australian Open

Gde god da se pojavi Novak Đoković niko ne ostaje ravnodušan. Posebno mladi vole Đokovića koji na njih ima očigledno veliki uticaj. Razgovarajući sa srpskim novinarima u Melburnu Novak je istakao veliku podršku naših ljudi u Australiji, bez obzira u kom gradu igra.

“Nisam znao da taj pozitivan uticaj tako daleko ide, da je dotakao i živote mnogih familija, pomogao i roditeljima u odnosu sa decom, nameri da im se približi kultura i učvrsti privrženost našem narodu”, ispričao je Đoković ovih dana novinarima u Melburnu.

On je posebno istakao pozitivna iskustva sa prethodnog ATP Kupa u kojem je srpski tim ostvario veliki trijumf.

“ATP kup je bilo takmičenje osvojeno kao kolektiv i izuzetna prilika da se patriotski istaknemo na terenu i van njega. Retke su prilike da igramo u ekipnom formatu. Bio je to inauguralni ATP kup, nezvanično svetsko prvenstvo, ogroman uspeh za jednu malu naciju, ali sada možemo reći, i naciju sa bogatom teniskom tradicijom u poslednjih 10 do 15 godina“, dodao je šampion Melburna.

On je i sam svestan uticaja koji ima na naše ljude širom sveta i kaže da mu je uvek drago kada ima prilike da se susretne sa njima.

“Svestan sam da zbog uspeha i blagoslova da budem popularan, pogotovo među Srbima u dijaspori, uživam veliku pažnju, podršku naših ljudi. Trudim se da sebe podsećam na to koliko god mogu, kao što dajem zadatak ljudima oko sebe da sretnemo naše ljude po svetu kada god imamo priliku, da ih pozovemo da dođu na mečeve, da se stvori lepa atmosfera i da dožive nešto istinski lepo“, kaže Novak.

On je izrazio uverenje da će se atmosfera sa takmičenja u Brizbejnu i Sidneju preneti i na takmičenje do kraja turnira u Melburnu.

“Kroz sport uvek mogu da se pošalju pozitivne poruke, da se manifestuju prava životna načela. Dosta ljudi, pogotovo mladih, poistovećuje se sa sportistima i žele da se i oni možda nekad oprobaju u profesionalnom sportu. Čast mi je i zadovoljstvo da čujem takvu priču, nadam se da će se euforija iz Brizbejna i Sidneja nastaviti u Melburnu“, zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.