30/05/24 - 20:48h

Đoković: Uvek ciljam najviše zvezde

 

Novak Đoković održao je konferenciju za novinare nakon plasmana u treće kolo Rolan Garosa.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je u meču drugog kola savladao Roberta Karbaljesa Baenu.

U prvom setu Novak je ušao u raspravu sa sudijom, a razlog je bio navijač koji je vikao.

– On je viknuo nekoliko reči tokom razmene, kada je Karbaljes odigrao drop šot. Bio je u prvom redu. Nekoliko puta od početka meča, podržavao je protivnika, što je u redu, ali smatrao sam da je ta situacija smetnja, da je vikao usred poena. Sudija je rekao da ne može za to ništa da dosudi, i to je to. – rekao je najbolji teniser sveta.

Na pitanje da posle ovog meča oceni nivo igre odgovorio je:

– Uvek verujem da mogu da osvojim slem, zato se i dalje takmičim. Ne bih igrao u ovim godinama da ne verujem da imam kvalitet da mogu da dođem do meča za titulu. Osećam još da imam igru da daleko doguram, ali kao što sam rekao pre turnira, neću previše da se zalećem, ostajem u sadašnjosti, jer do Rolan Garosa nisam bio u formi. Očekivanja moraju da budu niža. Uvek ciljam najviše zvezde, ali razmišljam samo o tome kako da dižem formu iz dana u dan.

Povodom izjave Marion Bartoli da se Novak muči sa motivacijom, on je rekao:

– Rekao sam nedavno da se mučim sa motivacijom u kontinuitetu. Znam da će pre ili kasnije doći trenutak kada će doći nedelja kada mi je teško da se motivišem i da postignem ono što treba na terenu. Moja posvećenost treninzima nije pala. Šta god se tim i ja dogovorimo, ja to uradim – na terenu, u teretani, mentalno… Ipak, istina je da sam mislima fokusiran skoro isključivo na slemove i na igranje za svoju zemlju. To me pokreće. Ostali turniri jesu važni, bili su važan deo mojih uspeha, ali teško mi je da se motivišem za svaki turnir da budem na vrhuncu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.