10/02/21 - 12:01h

Đoković: Terao me je da igram do krajnjih granica

 

Novak Đoković zabeležio je pobedu protiv Frensisa Tijafoa u drugom kolu Australijan opena, ali ga je Amerikanac naterao da se ozbiljno oznoji.


Source: Riccardo Antimiani/Getty Images Europe

Srbin je slavio sa 3:1 u setovima, meč je bio tesan, a Tijafo je pružio snažan otpor.

– Zaista sam bio impresioniran kako se takmičio. Serviirao je veoma dobro, borio se žestoko. Mislim da smo obojica igrali na prilično visokom nivou. Terao me je da igram do krajnjih granica. Drugi i treći set su bili jako tesni. Imao sam sreću da povedem sa 2:1 u setovima. U četvrtom, imao sam više prilika i iskoristio jednu od njih sredinom seta. U svakom slučaju, uslovi su bili izazovni. Bilo je jako toplo, imali smo duge razmene. Bilo mi je teško da ga slomim na bekhend strani. Pokušavao sam da zaobiđem njegov bekhend, da igram više kroz teren, otvorim ga, ali nije mi dao ništa. Bekhend mu je bio veoma dobar, konstantan, nije imao mnogo grešaka. Vrlo je brz igrač. Nikad ne znaš šta ti sledeće stiže. Da, bio je to težak meč, srećan sam što sam izašao kao pobednik iz ove bitke. – rekao je Novak i dodao da ga je u nekoliko momenata protivnik naterao da se na terenu oseća prilično loše:

– Vidite, meč je bio tesan. Naravno da se u pojedinim momentima nisam osećao kao obično. Čestitam mu na tome. Prikazao je sjajnu igru i kvalitetan tenis. Stavio me je u tešku poziciju. Imao sam šanse rano u drugom setu. Da sam napravio brejk tada, možda bi tok meča išao drugačije, ipak, dobro se držao na servisu. Nisam koristio prilike za brejk tako dobro. Povremeno sam bio previše pasivan. Jednostavno, nisam osećao lopticu danas kao i obično. Opet, čestitke na njegov račun što je učinio da se osećam tako neugodno na terenu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.