19/01/20 - 18:07h

Đoković: “Mladi su, da se slikovito izrazim, na set od Grend slema”

 

Đoković smatra da su mladi teniski asovi na korak do osvajanja Gren slema


Teniski stručnjaci širom sveta složili su se na početku 2020. godine da će na barem jednom Grend slemu trijumfovati neko od mlađih igrača.

Dominacija Rodžera Federera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala bila je brutalna, ne samo u poslednjih nekoliko godina, već više od decenije i po.

Đoković je i u Melburnu neminovno bio suočen sa pitanjem o tome šta tim mladim igračima nedostaje da bi, poput njih trojice, konačno stigli do velikog pehara na jednom od “turnira četvorke“.

“Sve su bliži i bliži, to je očigledno. Medvedev je imao veliku brobu protiv Nadala na US Openu prošle sezone. Cicipas je ovde igrao polufinale, Tim u dva finala na Rolan Garosu, Veoma su, veoma blizu. Da kažemo slikovito, daleko su na set od toga. Jednog dana, u bliskoj budućnosti, to može da se dogodi. I to će se i dogoditi. Neizbežno je” smatra Đoković.,

On je pokušao da objasni đta im još nedostaje da bi nasledili članove “velike trojke” svetskog tenisa.

“Šta im nedostaje? Ne mnogo toga, da budem iskren. Imaju moćne igre koje zahtevaju veliku veštinu, a oni ih imaju. Dali su mnogo toga od sebe kako na terenu tako i van njega. Mnogi od tih mladih tenisera rade naporno, veoma su profesionalni. To je dobar znak i jedan od preduslova za uspeh. Istovremeno, da bi se osvojio Grend slem i da bi se igralo konstantno dobro i bilo u vrhu mnogo godina, potrebno je da igrač ima tu mentalnu i emotivnu zrelost i iskustvo, da razume svoje snage, da se bori sa svojim strahovima, da održi taj nivo duži period”, kaže Đoković.

On je uporedio te igrače sa sobom, Federerom i Nadalom.

Rodžer, Rafa i ja zbog protekliih 10 ili 15 godina dobro znamo šta je potrebno na mentalnom nivou u tim posebnim situacijama. To nam daje malu prednost. Ipak, sve nekako mora da ostane u ravnoteži. Kada kažem ’sve’ mislim na mentalno, fizičiko i emotivno. Potom morate da imate sreću određenog dana i da se poklope zvezde da biste osvojili Grend slem trofej. Veoma su blizu, ne bih rekao miljama daleko jer je to bio slučaj proteklih godina. Definitivno su gladni uspeha, izazivaju nas, kucaju na naša vrata”, zaključio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   ATP, Dominik Tim, Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.