04/07/22 - 14:37h

Đoković: Kirjos je stao uz mene kada mi je bilo najteže

 

Novak Đoković prokomentarisao je duel između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa na Vimbldonu.


Source: Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Osim odličnog tenisa, ovaj meč obeležio je izliv besa Cicipasa, zbog čega je Kirjos tražio da grčki teniser bude diskvalifikovan.

– Podeljena su mišljenja oko toga. Ima onih koji kažu da je dobro sve što privlači pažnju, ali ja ne mogu da se složim sa tim u potpunosti. Postoje sportske vrednosti i ponašanje koje svi mi kao njihove kolege želimo da vidimo na terenu. I sam sam diskvalifikovan kada sam udario lopticom sudiju pre dve godine, i ne mogu da pričam sa stanovišta nekog kome se nikada ništa nije loše desilo na terenu, i ko nikada nije slomio reket na meču – naprotiv. Mnogo puta sam se i ja loše i nesportski ponašao na terenu i u smislu izliva emocija, ali sam se uvek trudio da imam sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku. Ipak, postoje igrači koji se postave na način da malo više isprovociraju protivnika i koji te iritiraju na terenu – ili prema kojima jednostavno ne osećaš to. Ovo je individualni sport, svi smo mi drugačiji, i relativno je šta je dobro a šta nije, jer postoje različite perspektive sagledavanja toga šta se desilo ovde preksinoć. – rekao je Novak i nastavio:

– Ono što se meni desilo na Ju Es Openu se umalo desilo Cicipasu. Imao je sreće da nije nikoga pogodio direktno u publici, iako se loptica odbila o zid i onda udarila nekog u publici jer ju je udario poprilično jako. Imao sam tu situaciju u prošlosti i znam koliko je to frustrirajuće na terenu. S druge strane, i ja se stidim i pokajem kada napravim takvu grešku i izvinim se teniskom svetu jer znam da takvo ponašanje nije primereno. Nadam se da i sam Cicipas shvata da je to greška i da je imao puno sreće, rizikujući da je bio u situaciji da nekoga povredi i bude diskvalifikovan sa meča.

Srpski as posebno je pričao o Kirjosu.

– Sa druge strane, sa Kirijosom se često viđaju te i takve situacije na terenu. Uvek je i zabavno, a sa druge strane – možda i ne toliko za njegovog protivnika. Činjenica je da je to on. I da li se nekome svideo ili ne, donosi dosta pažnje tenisu. Vidim da je dobro to što privlači neku grupu mladih ljudi koji ga prate, vole i dopada im se što je drugačiji i što tako igra, mislim da to nije loše za naš sport. Možda su u nekim situacijama njegovi komentari na terenu i van njega diskutabilni, ali to je autentičan Kirijos i ja to poštujem. Iako je godinama govorio loše stvari o meni, opet je stao uz mene u Australiji, kada mi je bilo najteže, bio je jedan od retkih koji je u javnosti govorio u moju korist i podržao me i zahvalan sam mu na tome.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.