04/06/21 - 17:25h

Đoković: Kad publika nije na mojoj strani to me motiviše

 

Prvi reket sveta je zadovoljan formom u prva dva kola Rolan Garosa.


Novak Đoković

U prvom kolu je bio lišen pomoći publike jer se igralo bez prisustva navijača, dok u drugom meču je imao podršku sa tribina.

– Mnogo je lepše igrati sa publikom nego bez nje. Nadam se da ćemo moći da igramo pred još više ljudi, ako doguram do kasne faze turnira. Velika je razlika, pogotovo na velikom stadionu, a ja volim energiju i podstrek publike – čak i kad nisu na mojoj strani, to me motiviše.

Osvrnuo se Novak na meč protiv Pabla Kuevasa.

– Želim da odajem utisak rivalu i da se osećam tako da protivnik mora da odigra i više od maksimuma kako bi me dobio. Osećam se dobro, samouvereno. Tek je počeo turnir, ali forma je primetno odlična, i to mi godi – to je ono što sam priželjkivao i za šta sam se spremao. Mesecima unazad govorim da mi je Garos bio posle Australije najvažniji turnir, i da je sve pre Pariza bila priprema. Znam šta sledi, sada se samo radi na detaljima na treningu, uz očuvanje energije i njeno usmeravanje na mečeve, koji će biti sve teži.

Za uspeh na šljaci Đoković kaže da treba imati dosta raznovrsnosti u igri.

– Na šljaci znamo da lopta odskače više nego na drugima. Zato je dobro došla rotacija i na servisu, ali i na drugim udarcima. Naravno, ne uvek, jer treba kombinovati s ravnijim udarcima kada postoji prilika da se napadne i završi poen. Ali ako gledamo Nadala, najbljeg svih vremena na ovoj podlozi, on igra sa mnogo rotacije na servisu i pogotovo na forhendu. To izbacuje protivnika s terena, otvaraš teren i daješ sebi mogućnost da se taktički bolje pozicioniraš bolje od suparnika. Odlično je zato imati takvo oružje – forhend koji je prodoran, a istovremeno ima dosta spina. Na šljaci se jednostavno drugačije konstruišu poeni.

Za kraj prokomentarisao je narednog rivala, Litvanca Rikardasa Berankisa.

– Dve dobre pobede za njega. Bolje igra na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na lopti i brz je. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima – stoji blizu linije, udara brzo i ravno. Znam kako treba taktički da se postavim, i na treningu ću se malo prilagoditi njemu.

(Tenis Uživo, M. Antić)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Grend Slem, Novak Djoković, Rang Lista, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.