01/03/20 - 13:56h

Đoković: Jedan od najboljih početaka sezone, igram odličan tenis

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je ovo jedan od najboljih početaka sezone.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Novak se posle meča našalio da mu je cilj da ostane neporažen čitave sezone, a upitan da li mu je to zaista cilj, negirao je.

– Ne, ne. Naravno da pokušavam da uživam u ovome što mi se dešava i cenim to gde sam trenutno. Mislim da je ovo jedan od najboljih početaka sezone u mojoj karijeri. Veoma dobro se osećam na terenu. Igram odličan tenis na čvrstoj podlozi, koja je moja najdraža podloga. Na njoj sam imao najviše uspeha. – rekao je srpski teniser i dodao:

– Zahvalan sam zbog toga što dobro igram i što se dobro osećam. Do sada sam trijumfovao na mnogo uzastopnih mečeva. Pokušaću da nastavim u istom ritmu. Ipak, prerano je da govorim o tome koliko bi dugo to moglo da potraje. Pokušavam da ne razmišljam o procenama. Koncentrišem se na to što treba da uradim sa samim sobom i sa svojim timom kako bih svakodnevno igrao što je bolje moguće i kako bih dobio svaki meč. To je moj osnovni cilj. Osim toga, potrudiću se da ostanem zdrav i u dobroj formi i da dobro odigram Indijan Vels i Majami. To mi se nije desilo u poslednje tri godine. Veoma sam motivisan da dobro odigram, pogotovo jer sam oba turnira osvojio već nekoliko puta. Imam nekoliko nedelja do svog prvog meča u Indijan Velsu, što znači da imam dovoljno vremena da se odmorim i pripremim.

Šeik Mohamed bin Rašid odlučio je da srpskom teniseru uruči zlatnu vizu.

– Dubai nije mesto mog prebivališta, ali ako nekada budem odlučio da boravim ovde, viza bi trebalo da mi omogući da se lakše baziram kao stanovnik. Tako sam razumeo. Još nisam siguran koje privilegije i benefite takva čast nosi sa sobom. Zlatna viza je pozitivna posledica relacije koju smo imali, kao što je slučaj sa drugim velikim sportistima kao što su Ronaldo i Federer. Počastvovan sam jer sam u toj grupi. Dubai predstavlja veoma važan grad u mojoj karijeri, ne samo zbog turnira, već i zbog toga što ovde dolazim kao turista, ali i treniram pre početka sezone. Zaista uživam ovde i jedva čekam da dođem ponovo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.