29/06/21 - 15:06h

Đoković: Goran i ja se jako dobro razumemo

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o saradnji sa Goranom Ivaniševićem.


Foto: Getty images/Clive Brunskill

Novak je rekao da njihova saradnja može da se sumira njegovim nastupom u prvom kolu Vimbldona u kome je odservirao 25 asova.

– U suštini, mislim da saradnja može da se sumira ovim nastupom. Servis je nešto na čemu smo mnogo radili, da stvorimo oružje. Imao sam i ranije dobar servis u karijeri, ali da sam pravio toliko asova, otkako radim sa njim, to ne mogu da se setim. Definitivno je vidljiv napredak u tom segmentu igre. – rekao je Novak i nastavio:

– Pored toga, ima još tehničkih i taktičkih detalja na kojim radimo i o kojim razgovaramo. Svakog dana može da se radi na nečemu na terenu, zapravo, suprotno ne postoji za mene. S kim god sam radio u karijeri, uvek sam postavljao pitanja i tražio od trenera da mi daju informacije, da čujem njegovo posmatranje moje igre i kako kolektivno možemo da pronađemo najbolji način da usavršimo igru.

On ističe da između njih postoji veliko poštovanje i razumevanje.

– Činjenica da je Goran neko ko priča naš jezik i jako se dobro razumemo. Imao sam 12 godina kad sam ga upoznao, u akademiji Nikija Pilića u Nemačkoj, kada se spremao za svoj šampionski Vimbldon 2001. Od tada je znao za mene, naravno, ja za njega od ranije. Uvek smo imali mnogo poštovanja jedan prema drugom, i mnogo mi je bilo drago kada je prihvatio da radimo zajedno. Ispostavilo se da je to bila i odlična odluka za mene i za njega jer imamo vrhunske rezultate. Što je još važnije, s obzirom da mnogo vremena provodimo jedan sa drugim i sa ostalim članovima time je to da je izuzetno dobra hemija među nama i komunikacija, lični odnos, van terena. Vrlo smo iskreni i otvoreni jedan prema drugom, Kad imate takav odnos, lakše je da i profesionalno se postavite i dobijete najbolji mogući efekat vašeg rada. Izutetno sam zadovoljan i tom kombinacijom njega i Marjana (Vajde), oni se slažu i to je bitno, jer je Marjan neizostavan čovek u mojoj karijeri već 15 godina.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.