19/01/20 - 11:59h

Đoković: Bilo je tužno, nadamo se da je najgore iza nas

 

Zbog požara koji bukte u Australiji vazduh u Melburnu bio je zagađen do te mere da su mečevi morali da se otkazuju. Srpski teniser Novak Đoković prokomentarisao je trenutno stanje.


Source: Getty Images North America

Đoković je istakao da je sada situacija mnogo bolja i da se nada da je ono najgore prošlo.

– Da budem iskren, bio sam veoma zabrinut nekoliko dana. Melburn je u tih nekoliko dana kada je bilo najkritičnije tokom kvalifikacija, bio najzagađeniji grad na svetu. Bilo je tužno videti igrače i sakupljače loptica kako kolabriraju. Ipak, imao sam veru u Melburn, ‘grad četiri godišnja doba’, da će se vreme veoma brzo promeniti. Mnogo kiše je palo jedne večeri i vetar je bio jak, to je raščistilo nebo i smog. Poslednja tri dana je sve bilo dobro, vazduh je svež, kao da se ništa nije dogodilo. Da li će tako ostati ili ne, to ne znamo. Požari još bukte. Nadajmo se da zbog zdravlja svih igrača neće imati uticaja. Takođe, mislim da bi i sam turnir imao velike štete u slučaju otkazivanja mečeva. Srećom, ovde imaju tri terena sa pokretnim krovovima. Ipak, igra se mnogo mečeva, ima mnogo igrača. Nadajmo se da je ono najgore iza nas.

Novak je pre nekoliko dana sa mnogobrojnim kolegama igrao egzibiciju za pomoć stanovništvu Australije.

– To što se pre neko veče dogodilo u Rod Lejver areni na događaju ‘Rally for relief’ bilo je nešto zaista posebno. Bilo je mnogo zabavno. Bila je to jedna od najboljih teniskih egzibicija na kojima sam bio do sada, sa svim tim zvezdama muškog i ženskog tenisa. Prikupili smo preko pet miliona dolara. To je bio neverovatan uspeh. Jako sam srećan što sam bio deo svega toga.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.