08/06/21 - 09:31h

Đoković: Beretini će biti nezgodan protivnik

 

Novak Đoković je nakon plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa u razgovoru za srpskim meidjima ponovio da mu se sviđa što je izgubio prva dva seta.


Novak Djokovic

U duelu sa Lorencom Muzetijem, prvi reket sveta izgubio je setove kroz dva taj-brejka, da bi zatim preokrenuo i izjednačio rezultat. U petim setu Muzeti se zbog povrede predao.

– Prva stvar koju sam rekao treneru kada sam izašao sa terena je da mi se sviđa što sam izgubio dva seta, što sam morao da se vratim iz tog deficita, jer obično u tom nekom četvrtom kolu, četvrtfinalu, na većini grend slemova koje sam osvojio, uvek imam neki težak meč, gde obično izgubim jedan ili dva seta, kao da se probije led. Nemam nikakav preterani fizički zamor iako je ovo bio zahtevan meč, pogotovo u prva tri seta, ali ne osećam da ima fizički neki negativan uticaj na mene i moju pripremu za naredni meč. Štaviše, dopada mi se što sam izgubio dva seta, što sam osetio to neko rasterećenje i sad sam ušao, da tako kažem i zvanično u turnir. Naravno, protivnici i mečevi će biti sve teži, ali drugačiji je osećaj. Nemam pribojavanje da ću da izgubim set ili dva i razmišljanje da li moram da dominiram, pošto su sve to naravno misli koje prolaze kroz glavu kada igrate toliki niz godina ako ste jedan od favorita, tako da sad sam zvanično ušao i spreman sam da idem do kraja. Beretini će biti nezgodan protivnik, ima jak servis, drugačiji stil igre od današnjeg protivnika. Ima prodorniji, jači forhend, bekhend mu je dosta slabiji, ali dobro se kreće i koristi sjano teren, izlazi na mrežu. Taktički za taj meč moram da se pripremim drugačije nego za ovaj današnji. – rekao je Novak.

U razgovoru sa svetskim medijima Novak je rekao da je bio nervozniji na početku meča nego kada je izgubio dva seta, a sada je to pojasnio:

– Ne znam, malo sam danas pred meč bio malo nervozniji nego što je to slučaj uobičajeno. Jednostavno, postoje takvi dani gde ne kreneš kako bi želeo, iako sam imao brejk prednosti, ali sam ga protraćio. Imao sam svoje šanse i u prvom i u drugom setu, ali sam odigrao loše kada je bilo to najbitnije. Eto, zato su grend slemovi posebni i ako gubiš dva seta, imaš šansu da se vratiš. Ne samo da se nisam uzrujao činjenicom da sam izgubio dva seta, već kao da sam to priželjkivao, da bih se oslobodio i rasteretio na neki način i zaigrao kao što jesam u nastavku meča.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.