26/09/20 - 12:09h

“Događaji sa USO će biti nešto najbolje što se poslednjih godina desilo Novaku”

 

Teniski stručnjak Mats Vilander je za “Novosti” govorio o najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću i njegovim najvećim rivalima.


zimbio.com

Vilander je napravio paralelu između Đokovića, Nadala i Federera.

– Rodžera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportistu. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvek bio… Šta je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, teniser sa dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji nekada ne može da se kontroliše u granicama pravila. Meni se to dopada. Mislim da će se većini navijača to dopasti. Ne kažem da je Novak loš momak, sada nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće. “Pogrešio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojiću Rolan Garos. Uzeću 18. trofej i nastaviti da treniram”. Mislim da će događaji iz Njujorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u poslednjih nekoliko godina. – procenio je on.

A da li bi Novak osvojio US Open da nije bilo diskvalifikacije?

– Mislim da bi pobedio, ali bi imao problema protiv Dominika Tima u svakom slučaju. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli da igra pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike. Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi: ‘Pobediću ovog momka 6:2,6:2, ali ne želim da ostajem ovde duže nego što je potrebno’. To se upravo desilo u meču protiv Karenjo-Buste i to ga je iznerviralo. Novak uživa da igra pred publikom, potrebni su mu navijači da bi prikazao najbolju igru, da budem iskren. – smatra Vilander.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.