20/01/20 - 10:59h

Đere: Previše očekujem od sebe, sve je to do glave

 

Ni treći put zaredom Laslo Đere nije uspeo da prođe prvo kolo Australijan opena.


zimbio.com

Srpski teniser poražen je od Jošihitija Nišioke.

– Mislim da sam, na neki način, sam sebi najveći protivnik u poslednje vreme. Ne namerno, ali mislim da u glavi neke stvari moram da promenim. Način razmišljanja, misli koje imam. Što se tiče igre, na treningu je sve kako treba, čak i pojedinim trenucima u meču. Tako je bilo na prethodnim turnirima gde sam odigrao ceo meč, kao u Dohi ili Adelejdu, na dosta visokom nivou. Danas, dosta promenljivo, možda namećem samom sebi neki pritisak, to je razlog što sam ovako izgubio. – rekao je nakon meča.

Đere je prošle godine zbog zdravstvenih problema napravio pauzu u drugom delu sezone, ali ističe da je spreman dočekao ovu godinu.

– Mislim da sam previše razmišljao, a kad previše razmišljam, onda ne radim nogama i loše se nameštam, spor sam… Mislim da je danas to sve krenulo iz glave. Nemoguće da nisam spreman, jer sam trenirao šest nedelja na pripremama. Pre dva dana sam se na treningu osećao odlično, a danas na terenu – užasno. To mora da je do glave. Možda očekujem više od sebe nego što bi trebalo, previše želim, trebalo bi samo malo više da uživam u igri, da ne razmišljam samo o ishodu i kako ću odigrati, koji sam na rang listi. Jednostavno, da se fokusiram na igru i da odigram najbolje što mogu.

Laslo je rekao da je promenio način na koji servira, ali se na današnjem meču to nije ispostavilo kao dobra odluka.

– Pričaću sa trenerom o tome. Pre svega, servis ću vratiti na staro. Nisam bio zadovoljan ni njime, stalno sam pokušavao da ga popravim, a nikada nisam nešto previše uspeo. Onda sam došao na ideju da treba skroz da ga promenim, imao sam dovoljno vremena, šest nedelja, možda i malo više. Mislio sam da je dobra prilika za tako nešto. Na treningu je dobro izgledalo, ali kad dođe meč, onda varira.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Laslo Đere, Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.