30/08/23 - 22:02h

Đere o duelu sa Novakom: Ne smem da izađem kao da sam već izgubio

 

Lasla Đerea očekuje veliki izazov u trećem kolu US Opena.


Twitter/RioOpen

Đere je za svoj najveći uspeh u Njujorku savladao Uga Gastona, a u četvtrak ga očekuje duel sa Novakom Đokovićem.

– Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je s druge strane mreže. – rekao je on i nastavio:

– Imam iskustva sa top 10 igračima, igrao sam i s Noletom i Alkarasom, s još mnogima. Ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival za zamisliti.

Kako ističe, biće to prilika da pokaže sve ono na čemu je radio.

– Nema sad prostora da se menja ni teniski ni psihički, radio sam na raznim stvarima i ovo je prilika da to pokažem na delu. To će biti glavni cilj. Ne želim ni njemu ni bilo kome drugom da poklonim pobedu.

Meč će se igrati na stadionu “Artur Eš”.

– Imao sam mečeva na velikim stadionima, sa Nadalom na Rod Lejveru, na Šatrijeu sa Zverevom i Medvedevom, kao i Dejvis kup u Francuskoj. Neću biti pod utiskom, to neće biti problem, uživaću.

Odlično je Đere igrao protiv Gastona.

– Zadovoljan sam što sam brzo završio i bez komplikacija. Nezgodan je protivnik, pokazuje da mu nije stalo i da se predao, a u stvari nije tako, tako me je i dobio prošli put kada smo igrali. Nije igrao najbolje što može, a ja sam nastojao da ostanem koncentrisan do kraja, jer on ume da preokrene.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.