21/01/21 - 17:27h

“Da li bi reakcija javnosti bila tako vatrena da su Federer ili Nadal ispostavili ove ‘zahteve’?”

 

Novinar Eurosporta, Džejms Voker-Roberts, stao je u odbranu Novaka Đokovića.


Source: Getty Images Europe

On smatra da je nepravedno što je pokušaj Đokovića da pomogne igračima koji su se zbog strogog karantina našli u nepovoljnoj situaciji naišao na osudu javnosti.

– Sugestije mogu da budu dočekane sa definitivnim ‘Ne’, ali ako ne pitate, nećete ništa ni dobiti, zar ne? I pregovori negde moraju da počnu. Navodno su igrači koji su dali predloge bili voljni da ih Novak predstavi Tenis Australija i vidi može li nešto od toga da se ispuni. Je li fer kritikovati ga zbog toga? Možda je mogao da pokaže više takta kada je pitao za privatne kuće sa teniskim terenima, i to usred globalne pandemije, posebno u vreme kada mnogi u Viktoriji nisu u stanju da se vrate kućama iz drugih država. Ipak, on je rekao da je ‘razmišljao o potencijalnim poboljšanjima’. To nije bio zahtev da se nađu 72 kuće sa teniskim terenima. – naveo je on i dodao:

– Takođe je fer zapitati se da li bi reakcija javnosti bila tako vatrena da su Rodžer Federer ili Rafael Nadal ispostavili ove ‘zahteve’. I, da li bi se to uopšte nazvalo zahtevima? U svojoj izjavi, Đoković je objasnio da je mogao jednostavno da sedi i ne preduzima ništa, ali da je umesto toga pokušao da iskoristi svoju privilegovanu poziciju da pomogne koliko je moguće. Deo toga proizilazi iz toga što je lider u PTPA, pobunjeničkoj grupi koja je uspostavljena prošlog leta sa jakim fokusom na to da se čuje glas niže rangiranih igrača.

– Takođe, vredno pomena je i to da Đoković ništa ne bi lično dobio da su sugestije prihvaćene. On je u Adelejdu, ne u Melburnu, gde su karantinska pravila drugačija. On je dodao da je izabrao da napravi takav potez ‘uprkos tome da izazove nesporazume’. Problem za broja jedan je njegov imidž, koji mu nikad nije doneo toliko popularnosti kao što je uživaju Federer i Nadal i što je zadobio nekoliko udaraca tokom prošle godine. – zaključio je novinar Eurosporta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.