29/01/20 - 18:47h

“Da bi se probile barijere, jedan mladi igrač mora da osvoji slem, još smo daleko”

 

Austrijanac Dominik Tim rekao je da je ponosan na plasman u polufinale Australijan opena po prvi put u karijeri.


Source: Getty Images AsiaPac

U velikoj borbi, peti teniser sveta savladao je Španca Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima.

Aleksandar Zverev je nakon pobede nad Stenom Vavrinkom pričao o probijanju barijera, a na pitanje da li je on uradio to danas, Tim je odgovorio:

– Ne osećam se tako. Za mene je ovo bio neverovatan meč, moža i epski koji je trajao četiri sata i 10 minuta. Mislim i da je bio na visokom nivou, od obojice igrača. To je razlog zašto sam još srećniji u ovom trenutku. Takođe, prvi put sam u polufinalu Australijen Opena. To je za mene bila barijera. Dobro, da bi se zaista probile barijere, jedan mladi igrač mora da osvoji slem. Ok, jedan od nas će biti u finalu, ali to je još uvek jako dug put. U drugom polufinalu su dvojica od trojice velikih. Mislim da smo i dalje daleko od preticanja, ili probijanja barijere.

On je upitan da prokomentariše svoju defanzivnu igru:

– Ako želite da dođete u priliku da eliminišete Nadala, onda u vašoj igri mora sve da funkcioniše besprekorno. Samim tim i odbrana. U pojedinim ključnim trenucima, kao što je to bilo pri rezultatu 6:6 u taj-brejku četvrtog seta, moja odbrana je funkcionisala jako dobro. Bio je to sjajan „pasing”, koji je neophodan da bi se pobedili igrači poput Nadala. Mislim da sam popravio svoju defanzivnu igru. Ofanzivna je uvek bila jači deo moje igre.

On je odgovorio na pitanje na šta je u ovom meču najponosniji:

– Ponosan sam na to kako sam ostao u meču nakon što sam prokockao svoj servis u četvrtom setu, pri vođstvu od 5:4. Taj gem sam izgubio posle nekih glupih grešaka, a onda sam preživeo 12. gem, kad je on poveo 6:5. To je ono na šta sam ponosan, što sam prevazišao blagi pad u svojoj igri i nisam izgubio set. Naravno, ponosan sam na pobedu. Neverovatno je pobediti svetskog broja 1, Rafu, takvu legendu. I na kraju, prvo polufinale, to je baš nešto posebno za mene.

Protivnik u polufinalu biće mu Zverev.

– Znamo se jako dobro. Biće mi zabavno igrati polufinale grend slema sa nekim mlađim igračem. Mi smo i dobri prijatelji. Srećan sam zbog njega, što ovde igra jako dobro. Nemamo nikakvih tajni. Igrali smo toliko puta i u posebnim prilikama, u ATP finalima, četvrtfinalu Rolan Garosa… Već imamo lepo rivalstvo. Super je što ćemo svemu dodati i polufinale Australijen Opena. Nastojaću da se regenerišem što je moguće pre i da budem spreman za petak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Dominik Tim, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.