01/03/20 - 13:16h

Cicipas: Moguće je da imam rezultate koje ima Đoković

 

Grk Stefanos Cicipas rekao je da nije nemoguće da u budućnosti ostvari rezultate kakve je Novak Đoković.


Source: Getty Images AsiaPac

Srpski teniser ga je sa 6:3, 6:4 savladao u finalu ATP turnira u Dubaiju.

– Ponosan sam na sebe jer sam pokazao solidnu disciplinu i što sam održao nivo svoje igre od početka godine. Ali, razočaravajuće je kada ne ostvarite rezultat koji ste priželjkivali pošto ste se toliko trudili. Naravno da sam želeo da podignem taj trofej. Ali, on dao više od mene i zaslužio ga je. – rekao je Cicipas posle meča i dodao:

– Novak je stvarao više pritiska, bio je blizu linije, imao je dobar ritern. Poznat je po tome. Ja sam napravio nekoliko duplih servis grešaka, na šta nisam naviknut. Jesam imao jak ritern na početku meča, bio sam veoma blizu. Promašio sam nekoliko bekhenda. Osetio sam da je on bio prilično stegnut u početku, ali nisam to iskoristio.

Đoković od početka sezone nije zabeležio nijedan poraz.

– To je moguće, nisam iznenađen da mu je to pošlo za rukom. Želim da i ja to postignem jednog dana. To je dobra kombinacija davanja na terenu manje nego što morate, dobre rehabilitacije, rasporeda i toga koliko brzo se oporavite posle svakog meča. Sistem ishrane takođe igra bitnu ulogu, kao i mentalno stanje. Bitno je da vas niko ne uznemirava. Sve u svemu, igrao sam dobar tenis. Nikada nisam imao rezultate koje Đoković ima, ali mislim da je to moguće. Naravno, imam mnogo poštovanja za njega i za ono što postiže toliko puta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Novak Djoković, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.