01/06/21 - 20:19h

Čelnici grend slemova nude pomoć Naomi

 

Javili su se čelnici grend slemova povodom odustajanja Naomi Osake sa Rolan Garosa.


Source: Matthew Stockman/Getty Images

Organizatori Rolan Garosa su rekli da će biti kažnjena sa 15 hiljada dolara zbog toga jer se nije pojavila na konferenciji za novinare posle prvog kola, takođe je dobila i upozorenje da ako nastavi da ne dolazi na konferencije da će biti još oštrije kazne.

Posle prvog kola i ovih najava, Naomi je odlučila da se ipak povuče sa turnira.

Saopštenje GS:

– U ime Grend Slamova želimo da ponudimo Naomi Osaki našu podršku i pomoć na bilo koji način nakon što se povukla sa terena. Ona je izuzetna sportistkinja i radujemo se njenom povratku čim proceni da je primereno – kaže se na početku saopštenja i dodaje:

– Mentalno zdravlje je vrlo izazovno pitanje koje zaslužuje našu najveću pažnju. To je i složeno i lično, jer ono što utiče na jednog pojedinca ne mora uticati i na drugog. Pohvaljujemo Naomi što je sopstvenim rečima podelila pritiske i strepnje koje oseća i saosećamo sa jedinstvenim pritiscima sa kojima se teniseri mogu suočiti. Iako je dobrobit igrača uvek bila prioritet za Grend Slemove, naša namera je, zajedno sa WTA, ATP i ITF, unapređenje mentalnog zdravlja i blagostanja daljim akcijama.

Zajedno kao zajednica nastavićemo da poboljšavamo igračko iskustvo na našim turnirima, uključujući i ono što se odnosi na medije. Promena bi trebala doći kroz prizmu održavanja fer uslova, bez obzira na rang ili status. Sport zahteva pravila i propise kako bi se osiguralo da nijedan igrač nema nepravednu prednost nad drugim.

Nameravamo da radimo zajedno sa igračima, turnirima, medijima i širom teniskom zajednicom kako bismo stvorili značajna poboljšanja. Kao Grend Slemovi, želimo da stvorimo ambijent za igrače da postignu najviša dostignuća u našem sportu.

Ovo su potpisali Džejn Hrdlicka (predsednica teniske federacije Australije), Žil Moreton (predsednik Francuske teniske federacije), Ijan Hjuit (predsedavajući AELTC) i Majk MekNulti (predsednik USTA).

(Tenis Uživo, M. Antić)


Teme:   Grend Slem, Naomi Osaka, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.