21/01/21 - 21:16h

Beker: Tačke koje je Novak naveo u svom pismu su bile apsolutno ispravne i legitimne

 

Boris Beker je rekao da su sugestije Novaka Đokovića upućene Kregu Tiliju bile ispravne i legitimne.


Beker

Novak je uputio pismo predsedniku Australijan opena sa sugestijama kako da se poboljšaju uslovi karantina za sve igrače.

– Tačke koje je Novak naveo u svom pismu su bile apsolutno ispravne i legitimne. Imate osećaj da šta god poželi da uradi, žestoko će biti kritikovan. U ovom slučaju, stvarno nepravedno. Želeo je da stane ispred igrača, da stvori fer uslove za sve, ali je oštro kritikovan, čak od strane premijera Viktorije. Mislim da je za Melburn i Australiju važno da igrači dođu. To je dobro za grad i ekonomiju. Grad i država imaju koristi, ali onda bi morali da treniraju igrače korektnije i sa više poštovanja. – rekao je Beker u podkastu za “Eurosport Nemačka”.

On je istakao da organizatori treba da se zapitaju da li su uslovi u Melburnu pravedni prema svima:

– Imate više od 70 igrača koji su pogođeni merama, od njih 128. Bar trećina je u nepovoljnoj poziciji u Australiji. Kada budu izašli iz karantina, biće nezgodno, nisu dugo bili na svežem vazdugu, nisu igrali tenis. Nebitno je koliko su toga uradili u sobi, nisu imali igru s loptom, nisu imali nedelju da se pripreme za mečeve u pet setova, barem što se tiče tenisera i to pod vrelim suncem. To stvarno ne ide. Sve te zimske pripreme bile su uzaludne. Morate da se zapitate da li su ti uslovi bili fer prema svima. Kao organizator, to morate da se upitate, je li ovo u redu, je li ovo razumno?

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Boris Beker, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.