16/01/21 - 20:02h

AO: Haos se nastavlja, trener pozitivan, 47 igrača bez mogućnosti treninga

 

Igrači samo što su doputovali u Australiju, a mnogo toga je pošlo naopako za organizatore Australijan opena.


Marta Kostjuk

Zbog pozitivnih testova na koronavirus, putnici sa dva leta moraće da budu u izolaciji bez mogućnosti da treniraju.

Mnoge teniserke, uključujući Martu Kostjuk, nezadovoljne su ovom odlukom organizatora.

– Ne možemo da uradimo ništa jer nam vlasti neće dozvoliti da izađemo. Bilo bi pošteno da su i svi drugi u istim uslovima, ali ta inicijativa morala bi da potekne od njih. Mislim da će biti pozitivnih i na drugim letovima. Ja nisam dobila rezultate testa, i druge devojke čekaju. Internet nije veoma dobar, neke devojke ga ni nemaju. Biti sam je mučenje, ne možemo ni da pozovemo trenere. Potrebne su nam trake ili bicikli, nisam ih tražila pre jer sam mislila da neću sve vreme biti u sobi.Kada se izolacija završi, trebalo bi da imamo povlašćen tretman kada je reč o treninzima kako bismo barem tih nekoliko dana iskoristili za pripremu kako treba. Jasno je da je skoro nemoguće adekvatno se spremiti za tako kratko vreme. I organizatori bi naše mečeve trebalo što kasnije da zakažu. Naravno, shvatam da će biti teško organizatorima da sve ove želje ispune. – rekla je ona.

Kirsten Flipkens je istakla da bi turnir trebalo da se pomeri za bar nedelju dana, Julija Putinceva žalila se što ovo pravilo nije bilo naglašeno pre nego što su se ukrcali na avione, a Belinda Benčić nezadovoljna je što će igrači koji nisu u potpunoj izolaciji imati više vremena da se pripreme za turnir.

Jedna od tri pozitivne osobe na ova dva leta jeste Silvan Bruno, trener kanadske teniserke Bjanke Andreesku.

– Žao mi je što sam imao pozitivan test po dolasku u Melburn, pošto sam doputovao letom EY8004 iz Abu Dabija. Sledio sam sve protokole i procedure, bio sam negativan na testu 72 sata pre polaska i osećao sam se savršeno u momentu poletanja. Takođe sam poštovao sve protokole zaštite dok sam bio na Bliskom Istoku. Ne znam kako sam mogao da se zarazim. Izuzetno sam tužan zbog toga što posledice toga osećaju sada svi koji su bili na istom letu. Ostatak iz mog tima ima negativne rezultate i iskreno se nadam da neće biti daljih problema.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.