02/10/20 - 16:28h

Anderson: Ne razumem koja je strategija Đokovića i Pospišila

 

Južnoafrički teniser Kevin Anderson govorio je o udruženju Profesionalnih teniskih igrača (PTPA) koji su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil.


On je nakon pobede nad Dušanom Lajovićem u drugom kolu Rolan Garosa, na konferenciji na novinare rekao da ne razume iz kog razloga je udruženje osnovano.

– Iskreno ne razumem koja je njihova dugoročna strategija. Mnogo je pitanja na koje nema odgovora. Teniseri imaju mnogo obaveza, biće veliki izazov da izdvajate mnogo vremena za aktivnosti van terena. Nadam se da ćemo kako vreme odmiče bolje razumeti tačne ciljeve PTPA. Iskreno i ne znam kako će braniti interese tenisera ako nisu u sistemu Tura. Sada imamo Savet, koji zastupa igrače.

On je trenutno predsednik Saveta igrača i jedan je od potpisnika pisma igrača koji ne žele da se priključe PTPA. Tu grupu predvode Rodžer Federer i Rafael Nadal.

– Ne vidim način da Savet igrača deluje zajedno sa PTPA. I ja mislim da mnoge stvari treba da se poprave. Mislim da novi menadžment ATP tura ima odlične ideje. Mi ćemo kroz Savet jasno reći da ih podržavamo, ali i ukazati na stvari koje trebaju da se promene.

Članovi Saveta igrača Džon Izner i Sem Kveri su podneli ostavke, a očekuje je da to zvanično uradi i dosadašnji predsednik Đoković i Vasek Pospišil.

– Ne možete da sedite i Savetu i u PTPA. To je malo kontradiktorno. Prvi sam koji kaže da nije sve savršeno, ali moramo da damo šansu da se to popravi kroz institucije koje imamo. – zaključio je Anderson.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Kevin Anderson, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.