07/09/20 - 21:28h

Američki novinar brani Novaka: Mora da se šalite sa mnom, to nije uradio namerno

 

Sportski analitičar Stiven A. Smit je na “ESPN-u” veoma butno odreogovao na to što je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena.


Getty Images AsiaPac

Novak je u meču osmine finala nenamerno lopticom udario linijskog sudiju nakon čega je usledila diskvalifikacija.

Analitičar nije krio svoje nezadovoljstvo time što je Novaka osudio nekadašnji teniser Džo Mekinro.

– Zgrožen sam. Hoću da budem fer i oprezan kada ovo budem rekao. Džon Mekinro je izvanredan teniski stručnjak. Ako se tačno sećam četiri puta je bio najbolji teniser na svetu, ima jedan Grend slem… Znamo sva njegova dostignuća. Bio je bio vatren momak. To znamo. Ali on nikako ne može da se pojavi na televiziji i priča kako ga je Đoković razočarao. Pomislio sam odmah, šta? Džon Mekinro? Isti onaj Džon Mrekinro koji se svađao sa sudijama. On je u njegovo vreme radio još šokantnije stvari nego što je ovo bilo. Đoković je napravio grešku. Ne pokušavam da ga opravdam. Bilo je slučajno. Nije ni gledao u sudiju. rekao je Smit.

On je naglasio da najbolji teniser sveta nije smeo da tako olako bude diskvalifikovan.

– Imamo globalnu pandemiju, top igrače koji nisu hteli da učestvuju i imamo najboljeg igrača na svetu koji se pojavio da igra za vreme pandemije, kada nije ni morao. I izbacili ste ga. Šaljete ga kući zbog jedne nenamerne greške. Mora da se šalite sa mnom. To nije uradio namerno. Stvarno nije. Kaznite ga, oduzmite mu poen ili set, ali da ga pošaljete kući..To je za mene neverovatno nemotreno i uznemiravajuće je za svakog pravog teniskog fana. Ako gledate tenis, da li možete da poželite da gledate nekog drugog umesto Novaka na terenu. To je bila nezgoda, nikako nameran udarac.

Kada je novinarka rekla da je udarac bio jak, na šta je Smit burno uzvratio:

– Onda su trebali da prekinu meč. Sačekaju dan ili dva i vrate se da igraju. Srećni smo da imamo ovaj sport, a ja hoću da vidim jednog od najboljih u istoriji ovog sporta kako igra tenis dođavola.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari: 2

 
Tatic Mile September 13, 2020 Odgovori

Svaka cast ovom Americko. novinaru. Novak je samo kapricom iskljucen i to je vece ruglo za Amere nego za samog Novaka. Novak ce svoju gresku trpiti ali cela Amerika ce se tog slucaja stideti i veci blam su sa tim sebi napravili.

 
Hissar September 14, 2020 Odgovori

Na žalost moramo da shvatimo i prihvatimo da smo kao malobrojan narod žrtve predatora sa zapada.. Kao i ostali malobrojni i slabiji.. Sveto vlada satana i to je tužna realnost.. Tesli su ukrali patente i narugali se da ne razume njihov humor.. Cavicu su ukrali zlatnu medalju i rekord.. Moniku su čak nožem povredili da ne pretekne Graf.. Novak je po svim realnim parametrima najbolji već duže.. posebno po međusobnim pobedama koje su jedino merodavno i on bi morao ozbiljno da se pozabavi ličnom bezbednoscu na dalje.. Dupli zlatni master jedini ikada i međusobno najbolji na slemovima.. Plus predatorima bode oci sindikalni angažovanje… Nole bog ti na pomoć i pamet u glavu.. Zlikovci su oko tebe i misli o tome stalno.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.