19/05/20 - 10:52h

Aleks objasnila: Nisam komentarisala Novakovu ideju

 

Source: Pat Scala/Getty Images AsiaPac

Krunićeva je istakla da nije protiv ideje Novaka Đokovića, već da ona ne može da se primena na WTA Turu, gde su zarade igračica mnogo manje.

– Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima. Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua.

Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u Savetu pronađemo najbolje rešenje za WTA igračice.

Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga. Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije.

Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice.

Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline.

Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu.
Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna.
– navela je ona u saopštenju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Aleksandra Krunić, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.