28/10/21 - 12:33h

“Ako nastavim ovim putem, počeću više da pobeđujem”

 

Endi Marej takmičenje u Beču završio je porazom od Karlosa Alkaraza u osmini finala.


Marej

Mladi Španac bio je bolji rezultatom 6:3, 6:4.

– Neću nastaviti da gubim u drugom ili trećem kolu. Napredovaću i ostvariću proboj za jednu ili dve nedelje, ili za koji mesec. Desiće se. Voleo bih da se desi što brže, ali tako je kako je. On je igrao sjajno, imao je jednocifren broj grešaka i pri tom je snažno udarao. Ako nastavim ovim putem, budem malo konstantniji i malo bolji u ključnim trenucima, počeću više da pobeđujem. – rekao je Endi i nastavio:

– Žrebovi su mi bili teški, ovde u Beču je baš jak turnir, bez lakih mečeva. Probiću se brzo. Pre dva dana sam dobio top 10 igrača (Huberta Hurkača), koji je ove sezone osvojio masters i igrao polufinale Vimbldona. Odigrao sam neke odlične mečeve protiv vrhunskih igrača, mogu to da ponovim.

On je pohvalio Alkaraza.

– Udara loptu izuzetno snažno sa osnovne linije. Ne volim da se poredim sa mladim igračima, ali ako bih uporedio sebe sa 18 i Karlosa sa 18, on je neverovatno jak. Ne bi me iznenadilo ako već sad bude u stanju da dobije duge mečeve u pet setova na slemovima, a mnogi mladi nisu spremni na to. To je ono što mi je upadljivo, a i odlično se kreće.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.