01/11/21 - 12:59h

“Ako budem igrao u Australiji, svi će znati da li sam vakcinisan ili ne”

 

Danil Medvedev, poput Novaka Đokoviča, ne želi da otkriva da li se vakcinisao protiv korona virusa.


Foto: Getty Images Europe

Još uvek je neizvesno da li će nevakcinisani igrači moći da se takmiče na Australijan openu, pošto vlasti ove države tek treba da donesu zvaničnu odluku.

– Želim da igram, ali… Ranije se govorilo da ako niste vakcinisani, morate da prođete karantin od 14 dana. Sada se čini da to više nije slučaj, pa se pristup čini lakšim. Videćemo ko će na kraju otići u Australiju. Možete i da kažete da ste povređeni, da ne idete, što je ponekad tačno. Želim da idem u Australiju i to je sve što imam da kažem. – rekao je Danil i dodao:

– Bilo da se radi o pitanju vakcine, povrede noge ili glave, bilo šta vezano za medicinske stvari. Tenis je brutalan sport i svaka informacija koju date protivniku može biti protiv vas. Ako budem igrao u Australiji, svi će znati da li sam vakcinisan ili ne. Zato sam rekao, hoću da idem, ali neću reći da ćete me videti, videćete to u januaru.

Koji su mu ciljevi do kraja godine?

– Ispred mene su još tri turnira. Želim da ih sve pobedim, znam da to mogu. Prošle godine sam uspeo da osvojim Pariz i ATP finale. Bilo je divno, ali ništa jednostavno. Ima igrača koji dolaze veoma jaki, poput Zvereva ili Novaka, koji je uvek čvrst.

Pred turnir u Parizu, Medvedev je trenirao sa Đokovićem.

– Bilo je veoma ozbiljno. Otkad sam ušao u Top10, nikada nisam trenirao sa njim. То је neverovatno. Igrali smo dva sata i bilo je odlično, a potom razgovarali 15-20 minuta. Volim da razgovaram sa njim. Mogu da kažem da mi je Nole prijatelj. Veoma je lepo što broj 1 i broj 2 mogu da treniraju zajedno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danijela Danilović, Masters u Parizu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.