10/04/20 - 19:58h

“Ako bi se otkazao turnir, tenis u Kanadi bi bio u problemu”

 

Direktor Rodžers kupa, Užen Lapije, je za RDS.ca pričao o tome šta bi za kanadski tenis značilo otkazivanje ovog turnira.


Teniska sezona suspendovana je zbog koronavirusa barem do 13. jula, a moguće je da se taj period i produži.

– Direktori turnira na travi stavili su pod veliki pritisak ATP. Svi smo se dogovorili da se konačna odluka donose što pre, a krajnji limit je jun. Jedna mogućnost jeste odlaganje turnira za recimo sredinu oktobra. Ali ono o čemu nismo pričali je da se igra pred praznim tribinama. Tu bismo izgubili dosta novca i ne razmišljamo o toj soluciji.

On je objasnio zašto bi otkazivanje Rodžers kupa bilo štetno za tenis u Kanadi.

– Radimo naporno da sklonimo senku otkazivanja. To bi bilo teško s ekonomske strane i vratilo bi sport za korak unazad. Kanadski teniser živi od ova dva turnira (Toronto, Montreal) i ako se oni ne bi odigrali tenis bi ovde bio u problemu. Mnogi projekti bi doživeli kolaps, ne bismo uspeli da održimo ulaganje u trening i morali bismo da izvršimo bolno restruktuiranje. Priča se o produživanju kalendara do Božića, to bi ostavilo prostor sportistima da se odmore pre početka 2021.

– Ono što smo svi primili k znanju je da odluke kao što je doneo Rolan Garos više ne smeju da se donose. – zaključio je Lapije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Montrealu, Masters u Torontu, Rodžers kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.