31/08/23 - 20:45h

Dimitrov lako sa Marejem, debakl Hurkača, predaja Beretinija, Iznerove suze za kraj karijere (Video)

 

Očekivalo se više neizvesnosti u duelu Dimitrova i Mareja, ali je Bugarin u ovom trenutku značajno kvalitetniji. Mo nakon velike drame stavio tačku na karijeru Džona Iznera.


Dimitrov

Bio je Grigor Dimitrov na rubu eliminacije u prvom kolu, spašavao je dve meč lopte protiv Slovaka Molčana, pa je pomalo iznenađujuća lakoća sa kojom je u drugom kolu US opena eliminisao šampiona iz 2012, Endija Mareja – 6:3, 6:4, 6:1, za dva sata i 48 minuta igre. Put ga dalje vodi na olimpijskog šampiona Zvereva, koji se sa 7:6, 3:6, 6:4, 6:3 pobedio zemljaka Altmajera.

U penziju je otišao Džon Izner. Vodio je američki div 2:0 protiv sunarodnika Moa, ali je na kraju pao u taj-brejku petog seta. Mo je slavio 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6 (10:7).

Još jedan nosilac završava takmičenje rano – Mateo Beretini je predao Arturu Rinderknešu u finišu drugog seta.

U italijanskom derbiju, šesti nosilac Janik Siner je za nešto više od dva sata bio bolji od Lorenca Sonega 6:4, 6:2, 6:4.

Siner je sjajno servirao, nije dopustio rivalu nijednu brejk loptu. Na drugoj strani napravio je četiri brejka, što je bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu, gde će igrati protiv boljeg iz meča Ečeveri – Vavrinka.

Iznenađenje je priredio Džek Drejper, trenutno 123. igrač sveta. Lako je u tri seta savladao 17. nosioca Poljaka Huberta Hurkača 6:2, 6:4, 7:5. Naredni rival mu je Mo.

PROČITAJTE JOŠ:

[/box]

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.