29/08/23 - 10:43h

Đoković zadovoljan: Krenulo je savršeno, samo da zadržim ovaj nivo (Video)

 

Jedan sat i 35 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da arhivira prvu prepreku na ovogodišnjem US openu.


SYDNEY, AUSTRALIA -Novak Djokovic of Serbia

Srpski as je blistao na terenu i počistio sa terena Francuza Aleksandra Milera sa 6:0, 6:2, 6:3.

Već je sat otkucalo 23.00 u Njujorku kada je počeo meč, pa se potrudio da što pre završi posao.

-Znao sam da će biti kasno veče za mene, da će kasno krenuti meč, ali sam bio uzbuđen da se nađem ovde. Bio sam uzbuđen godinama da se nađem na najvećem stadionu za noćnu sesiju. Ceremonija je trajala duže nego što sam hteo, ali je bilo veliko uživanje da izađem na teren. Moje izdanje je pokazalo kako sam se osećao, gotovo savršen prvi set, imao sam odgovor na svaki njegov potez. Ukupno sam veoma zadovoljan kako sam igrao, nadam se da mogu da zadržim taj nivo. Početak je turnira, ali mi se sviđa kako to izgleda.

Ako se prisetimo njegovih mečeva prvog kola na prethodna dva grend slema, možemo zaključiti da je povratnik na prvo mesto ATP liste slomio otpor rivala lakše od očekivanog.

-Odigrao sam odlično. Izašao sam na teren sa puno uzbuđenja i nestrpljenja. Dve godine je prošlo od finala. Zasad sve ide savršeno. Titula u Sinsinatiju, prvi meč ovde prošao izvanredno. Prva dva seta izvanredna, treći set je pao malo nivo igre. Odigrao sam na jako visokom nivou. Nadam se da ću održati nivo igre i intenziteta. Koncentrisan sam. Počeci mečeva na poslednja dva grend slema nisu bili baš najbolji u poređenju sa Australijan openom. Ovde mi je dodatni fokus da izađem sa visokim nivoom tenisa i intenziteta. To se i ostvarilo.

Naravno, osvrnuo se Đoković i na Mundobasket, koji će naredne dve nedelje deliti pažnju svetske sportske javnosti sa US openom.

-Pratim, naravno da pratim. Obožavam košarku, imam i odličan odnos sa Bogdanom Bogdanovićem. Nisam stigao da ih gledam, vremenska razlika je velika, ali pratim sve što se događa. Želim im da održe dobru timsku energiju i da što manje obraćaju pažnju na distrakcije. Ne dajem sebi pravo da pričam stručno o košarci, ali mi je krivo što dosta ljudi daje sebi za pravo da kritikuje momente i pre nego što krene turnir.

Svestan je i Nole da je trenutna ekipa Svetislava Pešića otišla na Mundobasket ispod radara zbog brojnih izostanaka, ali tako nešto je u prošlosti uvek donosilo dobar rezultat.

-Mi smo košarkaška nacija, jedan od najuspešnijih u istoriji. Drago mi je što su malo ispod radara, tada imaju šansu da pokažu koliko su dobri – zaključio je Novak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Novak Đoković, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.