11/06/21 - 16:23h

58. poglavlje iz drugog ugla

 

Davne 2006. godine dva momka sa nepunih 20 godina odigrala su svoj prvi meč ne sluteći na budućnost koja će postati istorijska priča koja će teško dvaput da se ispriča.


Novak and Rafael

Pre 15 godina, mladić iz Španije, tada još uvek bez titule Bika sa Majorke i iz Srbije, momak krhkog izgleda, podložan predaji i povredama, odigrali su svoj prvi međusobni meč u karijeri, u četvrtfinalu Rolan Garosa. Duel iz koje će nastati nova priča, veće važnosti nego Liga šampiona, na najprestižnijem turniru sa terenima šljake na planeti 58. međusobni duel odigraće Novak Đoković i Rafael Nadal. Za ovaj događaj cena jedne karte je neprocenjiva, a duel za televizijski prenos jednostavno preskup. Jer kojim bi epitetom, rečima ili pohvalom opisali sve to?

U zbiru 171 titula. 72 Masters turnira. 38 grend slem titula. Ukupno su odigrali 28.027 gemova. Osvojili su 86% od toga. 11 puta su završavali godinu kao prvi igrači na svetu. Na travnatnoj podlozi međusoban skor im je 2-2. Na betonu 20-7 u korist Đokovića, na šljaci 19-7 u korist Nadala. Trenutno je 29-28 u korist Novaka. Koliko još o ovome može da se piše? Postoje li reči za ovakve ‘ljude’?

Rafael Nadal vs Novak Djokovic: Best Shots & Rallies in 2010s Decade

Njihova storija zvuči kao san, a oni su je pisali sa neiskazivom lakoćom. Uvek ima podeljenih navijača, uvek će nam neko od te dvojice biti draži, ali večeras treba ovo polufinale gledati očima iz drugog ugla. Ovakav kvalitet tenisa se više sigurno ponoviti neće. Sudar savršenosti koji dolazi iz dva pravca različitog stila, ponašanja i igre, a obostrano upešan u nemilosrdnom svetu koji pamti samo one najbolje.

Večeras pred vama nije običan teniski meč. Pred vama je nešto što će nam nedostajati. Nešto čega ćemo se sećati, prepričavati i pregledavati snimak, opet i opet. Pred vama je meč koji će da ostavlja emocije, i one lepe i tužne, ali gledajte ga večeras iz drugačijeg ugla. On je jedinstven i nosi jednostavno ime koje sačinjava reč i jedan broj. Pred vama je Poglavlje 58. Uživajte!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.