14/11/23 - 11:18h

Zverev u čudu: Ovo što radi Đoković…

 

Zverev odgovarao i na pitanja o Novaku Đokoviću nakon startne pobede na Završnom Mastersu.


Aleksander Zverev je takmičenje u Torinu započeo na najbolji naćin, savladavši drugog favorita Karlosa Alkarasa. Nemac se začudio što su novinari takav ishod okarakterisali kao senzaciju, posebno ako se uzme u obzir činjenica da sada ima četiri pobede i dva poraza protiv Španca.

Senzacija? Pa nisam toliko loš. Pobeđivao sam ove igrače i ranije – rekao je Zverev sa osmehom.

On je više puta istakao da uživa što je u Torinu posle svega što mu se dogodilo i naročito što prošle godine nije ni mogao da igra. Prošle godine nije bio u prilici da brani titulu iz 2021. zbog užasne povrede zgloba zadobijene na Rolan Garosu u meču sa Rafaelom Nadalom, kada je, prema sopstvenom priznanju, pokidao svaki ligament u stopalu koji postoji.

Znam samo da nisam izvrnuo zglob. Više sam proklizao, možda sam malo nategao Ahilovu tetivu, malo koleno, ali ne više od toga. Nadam se da ću biti dobro do srede.

Novinari su iskoristili priliku i da ga pitaju kako gleda na čudesnu dominaciju Novaka Đokovića u 36. godini.

On je igrač koji na najbolji način vodi računa o svom telu u odnosu na sve ostale na Turu. Često se zapitam, kao neko ko igra protiv njega praktično od prvog dana profesionalne karijere, koliko je zaista impresivno to što toliko dugo ostaje na svom nivou, naročito kada govorimo o kretanju. Toliko godina je prošlo, a on i dalje napreduje…

Ima 36 godina, a izgleda kao da ima 26 ili 27… Moguće da je danas u boljoj formi nego što je bio pre deset godina. Uopšte ne izgleda kao neko ko pomišlja da stane – rekao je momak iz Hamburga, koji je napravio snažan korak ka polufinalu.

Zverev u drugom kolu Zelene grupe igra protiv Medvedeva, u sredu od 21.00.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandar Zverev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.