05/09/20 - 18:28h

Zverev: Ništa nije bilo u našim rukama, to je bila politika

 

Nemački teniser Aleksandar Zverev zadovoljan je time što je igrao protiv Adrijana Manarina, iako je bilo dileme hoće li se taj meč održati.


Foto: Getty Images Europe

Manarino je odigrao mečeve prvog i drugog kola, nakon čega mu je rečeno da ne bi trebalo da igra naredni meč zbog toga što je pre turnira bio u kontaktu sa Benoom Perom koji je bio pozitivan na korona virus.

– Ništa nije bilo u našim rukama. Nije to bila odluka turnira ili igrača da li će igrati ili ne. Više je to bila politika, većih ljudi od nas. Mi smo samo čekali. 17 časova je bio poslednji trenutak kada smo mogli da izađemo na teren i šanse su bile male. Mislio sam da nećemo ni igrati. Ali, ono što radim na terenu ne zavisi od toga šta se dešava pre meča. Gledao sam kako drugi igraju, a šta sam drugo i mogao? Bio sam u svom apartmanu, nisam ni znao da me snimaju i tek kasnije sam shvatio da sam se bez majice pojavio na televiziji? Moje mišljenje je da je bilo ispravno sačekati, zato sam i čekao. Trebalo mu je dati priliku da ima šansu. Da sam ja u njegovoj situaciji mislim da ne bih želeo da igram. Nažalost je tako, ali smo srećom igrali, a smatram da je i za mene i za njega to najbolje. – rekao je Zverev.

Zverev je slavio u ovom duelu, a naredni protivnik mu je Španac Alehandro Davidovič Fokina.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Adrijan Manarino, Aleksandar Zverev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.