12/03/20 - 21:18h

Zimonjić: Veliku razliku pravi to da li će Novak igrati na Dejvis kupu

 


Nakon objavljivanja žreba za Dejvis kup, selektor Srbije Nenad Zimonjić rekao je da će najvažnije biti u kom sastavu će se naš tim takmičiti.


Foto: Vaughn Ridley/Getty Images North America

Srpka selekcija će u okviru grupe F Završnog turnira Dejvis kupa igrati sa Austrijom i Nemačkom.

– Još je mnogo vremenski daleko do Dejvis kup turnira u Madridu, mislim da nismo izvukli lake protivnike, ali na ovakvom takmičenju nema lakih protivnika. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, a posle ćemo videti kako će i šta biti, uvek je prvi zadatak proći ovo grupno takmičenje. Koliko se ja sećam, nikada nismo igrali protiv Nemačke i Austrije, ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će sve reprezentacije učestvovati i kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak tako će i za Nemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati Dominik Tim. – rekao je Zimonjić.

Završni turnir u Madridu trebalo bi da bude na programu d 23. do 29. novembra ukoliko usped elidemije koronavirusa ne dođe do promene u čitavoj teniskoj sezoni. Za sada su otkazani svi turniri koje je trebalo da se igraju u narednih šest nedelja.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.