08/07/22 - 14:05h

Zimonjić: Novak je uvek cenio moje mišljenje

 

Nenad Zimonjić rekao je da je velika čast igrati ponovo na Vimbldonu.


Foto: Vaughn Ridley/Getty Images North America

Nenad je pozvan da igra na turniru legendi.

– Uvek je predivan osećaj kročiti u ovaj klub. Stvarno je jedinstveno igrati opet na travi, posle pet godina, prvi put nakon operacije. Ovo je turnir na kojem sam postizao fenomenalne rezultate, pored povreda i nezgoda koje su mi se dešavale. Sjajno je biti u ovoj grupi igrača, biti pozvan na ovako prestižan turnir. Velika je čast i privilegija biti ovde. – rekao je on.

Zimonjić je govorio o Novaku Đokoviću.

– Ja sam jako često sa njim trenirao i igrao dok sam bio na Turu. Uvek sam bio tu ne samo za Novaka, nego za sve igrače – da ima pomognem kako god mogu, kasnije i u ulozi selektora. On me je zamolio ako mogu da dođem, da pogledam trening ili da pogledam meč u boksu. Uvek je cenio moje mišljenje, a ja sam uvek tu ako mogu bilo kako da pomognem. Kad sam već na Vimbldonu, zašto ne bih iskoristio tu priliku?

On je ranije imao prilike da trenira sa Rafaelom Nadalom.

– Ja sam imao tu privilegiju da treniram sa mnogim velikim šampiona poput Samprasa i Agasija, kasnije i Federera, Nadala, Novaka… Razlika je u pristupu. Svi su oni drugačiji, ali zavisi ko šta želi da postigne na treningu. Kod Novaka su sigurno to posvećenost i intenzitet, kao i kod Rafe. Oni uvek žele da izvuku maksimum iz sebe, da napreduju, a to govore njihovi rezultati, kao i njihova igra koja konstantno raste. Kad svi pomislimo da ne može bolje – oni dokazuju suprotno. Stvarno je lepo videti sve to.

Govorio je i o Nikoli Ćaćiću koji je sada najboji srpski dubl igrač.

– S njim sam imao prilike dosta da treniram. Sa nekim savetima sam pokušao da pomognem koliko sam mogao. On je sjajan dečko, vredan je i ima odličnu energiju. Imao je dobru saradnju sa Brkićem i to najbolje oni znaju zašto su oni odlučili da prekinu. Lepo je kad se igra sa jednim partnerom, ali i kad se igra sa različitim čovek može da napreduje i u drugim elementima. Mislim da su pred njim tek bolji rezultati. Do sada je postigao lepe rezultate na ATP turnirima, sad samo to da podigne na malo veće – masterse i grend slemove”

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.