10/01/21 - 22:28h

“Zbog novca sam igrao sa upalom slepog creva”

 

Slovenac Aljaž Bedene podsetio se kada mu je 2012. godine jedan poraz spasao život.


zimbio.com

Momak koji je u jednom periodu igrao pod zastavom Velike Britanije pričao je o probijanju na ATP rang listi i momentima kada je zbog novca igrao čak i sa bolovima. Pre osam godina u kvalifikacijama za US open, jedan poraz spasio mu je život.

– Tokom 2012. godine probio sam se u Top 100. Nisam zaradio mnogo novca, tako da mi je svaki meč bio važan, posebno oni na Gren slemovima. Pripremao sam se za kvalifikacije za US Open. Sećam se da je padala kiša i da me je stomak zaboleo. Pretpostavljao sam da je to od gladi. Pobedio sam tada i onda smo pošli na večeru. Jedva sam hodao, savijao sam se zbog bolova u stomaku. – rekao je on i dodao:

– Pokušao sam da spavam, ali je bol bila prejaka. Otišli smo potom kod lekara, koji je rekao da imam upalu slepog creva i da ne bi trebalo da igram u sledećem kolu.Nisam želeo da razmišljam o tome kako upala slepog creva može da utiče na mene, jer mi je bilo potrebno da pobedim narednog dana. Morao sam da zaboravim na bol jer mi je novac bio potreban.

Izgubio sam prvi set narednog meča, a dobio drugi. Na početku trećeg seta sam osećao grčeve u celom telu, pa sam tražio medicinski tajmaut. Nisam razmišljao ispravno, jer mi je novac bio potreban. Imao sam meč loptu i moj protivnik je pogrešio, ali linijski sudija se nije oglasio. Kasnije sam izgubio taj meč u tajbrejku. Bio sam veoma razočaran, a stomak me je užasno boleo. Otišao sam u bolnicu i rekli su mi da moram na operaciju. Da sam dobio meč, igrao bih i narednog dana. Imao sam sreće jer sam izgubio, to mi je možda spaslo život.

Bedene je trenutno 58. teniser sveta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aljaž Bedene, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.