10/07/22 - 22:46h

“Zbog Novaka sam se na neki način suprotstavio celoj svojoj naciji”

 

Nik Kirjos govorio je o podršci koju je pružio Novaku Đokoviću tokom situacije u kojoj se srpski teniser našao na početku godine u Australiji.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

Njih dvojica borili su se za titulu na Vimbldonu, a Novak je pobedu odneo nakon preokreta.

Kirjos ranije nije imao mnogo lepih reči za Novaka, međutim mnogo toga se promenilo nakon što je podržao Novaka kada mu je bila oduzeta viza australijska viza.

– Novak i ja smo trenirali zajedno na početku moje karijere, i to u Rimu i Torontu. Posle su se stvari malo promenile. Ali, uvek sam ga poštovao kao igrača i ono što je uspeo da uradi. Verujem da je bio iznenađen mojom podrškom tokom dešavanja u Australiji. To što sam uradio nije bilo lako – na neki način sam se suprotstavio celoj svojoj naciji kako sam govorio o tome. Mislim da je to osnova – koliko god da vam neko nije drag i koliko god da je različit, ako će u javosti da primi strele namenjene vama, onda ćete sigurno imati krajnje poštovanje prema njemu. – rekao je Kirjos i nastavio:

– Ovog puta su se susrela dva potpuno različita igrača. Ne bi trebalo da budem finalista Vimbldona, s obzirom na to odakle sam i kroz šta sam sve prošao. Neverovatno mi je da ovo govorim kao finalista Vimbldona. Kako god, osećam da nas dvojica sada imamo bolju relaciju. Počastvovan sam što sam imao priliku da izađem na teren i borim se protiv najboljeg. Ovo je primer da je zaista sve moguće. Neko kao ja je bio u prilici da izađe na teren i da Novaka Đokovića tri sata drži u finalu Vimbldona, to je stvarno kul.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.