31/08/21 - 23:29h

Za prestiž, besmrtnost i slavu

 

Bubnjevi, ludilo, svetla i lajt šou. Karte rasprodate u sekundi..


NOVAK DJOKOVIC (SRB)

A šta ide da se gleda? Premijera nekog filma? Koncert? Pa sigurno je nešto poput toga. Samo je ovaj događaj od koncerta veći, a za filmsku priču ima previše materijala. Tamo se svake godine snimi nešto novo. Tlo pod kojim teniseri drhte je tlo za kojim oni od svoje rane mladosti sanjaju i sada je ta šansa došla u ovaj neobični grad. Njujork je pun zanimljivih priča. U njemu svaki građanin prosečno putuje do posla 40 minuta, a prosečna cena hotelske sobe je 267 dolara. Za ovaj događaj 128 ljudi je putovalo malo duže, a cena boravka im je znatno veća. Svi teniseri, da bi se našli na prestižnom US Openu proputovali su ‘teniski život’, a koštao ih je mnogo više od cene jedne hotelske sobe. Koštao ih je sna, druženja, normalnog dečačkog života i na tom ‘prosečnom putu’ gde čovek ne zna gde će da dođe, dok većina stigne na posao oni svakodnevno pokušavaju da stignu baš ovde. Svaki korak, svako trčanje, servis i udarac loptice odrađuju sa molitvom „Ovo je za US Open“.

    DA LI STE ZNALI?

  • U proteklih 17 godina, pet tenisera van velike trojke je uspelo da osvoji US Open. Na ostalim grend slemovima to nije bio slučaj.

Apsolutno svi žele da se nađu ovde, a ova godina je potpuno drugačija. Španija, Švajcarska i Austrija su potpisali mirovni sporazum i povukli sa fronta tri strašno velika igrača. Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim neće učestvovati ovde. Iako mnoge glasine govore da je grčki Bog odlučio da sprema giros, ipak se pojavljuje, Stefanos Cicipas ide odlučno da osvoji svoju prvu grend slem titulu. U ovom pohodu će da mu se pridruži Italijan Mateo Beretini, a zemlja koja ima preko 2100 dvoraca, Nemačka, šalje Aleksandra Zvereva da osvoji ovaj dvor. To neće biti lako, ali iz zemlje koja se prostire u 11 vremenskih zona, Rusije, Danil Medvedev najavljuje novog šampiona. „Svi smo tu da pobedimo njega“.

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je u karijeri odigrao osam US Open finala. Turnir je osvojio tri puta, a pet puta izgubio finalni meč.

Kao bajka gde se Supermen bori sam protiv svih „negativaca“, svetski gladijator i najveći teniser u istoriji ovog čovečanstva, Novak Đoković, kaže da je spreman da „spase“ ovaj svet. Ovo je neobična godina, a ima i potpuno neobičan pravac. Još jedna epizoda veličanstvenog turnira. Jedna šansa, jedan san i jedna prilika. A o ishodu će samo da odlučuje on.
Za prestiž, besmrtnost i slavu, srpskog inata, Novak Đoković ide ka vrhu, ka broju 21, da u najvažnijim statističkim podacima ostane sam i utemelji polemiku o najvećem od svih. Ajmo Nole!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, US Open, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.