08/04/21 - 22:37h

WTA i ATP se oglasili povodom odlaganja Rolan Garosa

 

ATP i WTA izdali su saopštenje nakon što su organizatori Rolan Garosa potvrdili da je ovo takmičenje pomereno za nedelju dana.


Iz obe organizacije naveli su da će raditi na tome da se napravi što prihvatljiviji kalendar, a još uvek nije poznato hoće li Rolan Garos usloviti odlaganje Vimbldona, kada se uzme u obzir da je sada razmak između ta dva turnira svega dve nedelje.

– Tenis je sport koji je zahtevao agilan pristup što se tiče kalendara u proteklih 12 meseci kako bismo se nosili sa izazovima pandemije i to se i dalje nastavlja. Odluka da se odloži početak Rolan Garosa za nedelju dana je doneta u svetlu poslednjih restrikcija zbog koronavirusa u Francuskoj, sa tim dodatnim vremenom koje bi trebalo da obezbedi verovatnoću poboljšanih uslova i mogućnosti da publika prisustvuje događaju. – navodi se u saopštenju:

– I ATP i WTA rade na konsultacijama sa svim stranama koje su pogođene odlaganjem kako bi se kalendar učinio optimalnim za tenisere, turnire i navijače pre i posle Rolan Garosa. O naknadnim odlukama javnost ćemo obaveštavati blagovremeno.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.