25/04/19 - 16:05h

“U tenisu jedna nedelja može da ti promeni karijeru i život”

 

Srpski teniser Dušan Lajović je za televiziju Prva pričao o Mastersu u Monte Karlu na kome je postigao najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

Dušan je u Monte Karlu po prvi put igrao finale nekog turnira na ATP turu, nakon čega je sa 48. pozicije skočio do 24. mesta svetske rang liste, što mu je najbolji plasman do sada.

– To je moj najveći uspeh. Nisam očekivao da ću igrati finale Mastersa, pogotovo što sam došao bolestan na turnir, pod antibioticima. Igrao sam meč po meč, fizički sam se dobro osećao, tako da je taj period krize prošao.Nikad pre nisam prošao u finale ATP turnira. I to mi se dogodilo na masters takmičenju, ne može bolje! – rekao je Dušan.

On je zatim pričao o osećaju koji je imao u samom finalu prvog Mastersa na šljaci:

– Imali smo onaj protokol pre meča koji moraš da pratiš, pazio sam samo da tu ne pogrešim, da stanem na pravo mesto. Nisam osećao preveliku tremu jer sam igrao mečeve i pre toga na tom terenu. Finale mnogo više ljudi prati, možda sam malo osećao taj pritisak tokom meča i možda je to napravilo razliku u tim odlučujućim poenima, ali sve u svemu, jako je dobar osećaj, mogao bih lako da se naviknem na sve to.

Dušan je rekao i da ima poverenja u svoj tim, kao i oni u njega:

– Tenis je čudan sport, svi kažu da jedna nedelja može da ti promeni i karijeru i život. I ja sam to govorio, sad se to desilo. Dobro je, radim na sebi, uložio sam u novi tim. Ovo je treća godina sa njima, ali smo menjali neke stvari i treba vremena da sve to počne da funkcioniše. Oni veruju u mene, ja verujem u njih i dobro je kada se to i na mečevima ostvari.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.