02/01/21 - 15:56h

“Trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena”

 

Proslavljeni teniski trener Nikola Pilić govorio je o trci za najboljeg tenisera svih vremena.


Nikola Pilic

On smatra da su u toj trci Novak Đoković i Rafael Nadal, dok je Rodžer Federer iz nje ispao.

– Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grend slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih telera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena. – rekao je Pilić.

Njemu nije jasno zašto Đokovića zapadni mediji zanemaruju.

– To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće?

– Prirodan proces je da njih trojica polako “usporavaju”. Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže. – zaključio je Nikola.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 4

 
LJUBINA January 3, 2021 Odgovori

NOVAK JE PRVI U SVETU I NAJBOLJI JE U SVEMU ZASLUZAN JE ZA SVE NAGRADE U SVETU.

 
LJUBINA January 3, 2021 Odgovori

NOLE JE SVETSKI GENIJE , KOJI JE OSVOJIO CEO SVET I TO ZASLUZNÒ ,NOLE PUNO SRECE , SOKOLE.

 
Ljiljana January 3, 2021 Odgovori

NOVAK JE SVOJE USPJEHE POČEO RADITI I OSTVARIVATI KAO DJEČAK.SAD SA 30 GODINE JE OSTVRIO SVE SVOJE SNOVE TEŠKIMRADOM,POŠTENJEM,DUHOVNOŠĆU,ISKRENOŠĆU,HUMANOŠĆU………NE PATI ON ŠTO GA STRANCI NEVOLEJER JE VIŠE ONIH KOJI GA VOLE.

 
Brana January 5, 2021 Odgovori

Srčanu podršku ti pružam Care naš da ostvariš svoj cilj u tenisu i da validate svoj kvalitet.Ti jesi No1 i ostaćeš i kada ne budeš igrao.Želim ti da 2021 godina upravo bude tvoja potvrda.Srećno ponosu naš!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.