26/03/20 - 17:01h

Treneri osuđuju sraman potez Teniskog saveza Hrvatske

 


Hrvatski teniski savez skandaloznim potezom šokirao je upućene u stanje u toj zemlji.


Predsednica HTS-a Nikolina Babić zahtevala je od državnog vrha da obezbede novac za plate trenera zaposlenih u teniskim klubovima u Hrvatskoj. S obzirom na stanje u kojem se zemlja nalazi, ne samo zbog koronavirusa, već i zbog razornog zemljotresa koji se dogodio pre nekoliko dana, mnogi od spomenutih trenera javno su se izjasnili da nemaju veze sa zahtevom HTS-a.

– Još jednom se ograđujem od skorašnjeg zahteva vođstva HTS-a, a na štetu hrvatske države, firmi pogođenih “korona krizom” te poreznih obveznika. HTS je službeno poslao zahtev Vladi RH da osigura plate teniskim trenerima koji rade u klubovima koji trenutno ne rade zbog koronavirusa. Ovaj potez je sramota i ja se ovim putem u ime Tenis kluba Kaštela i svih uključenih u organizaciju WTA turnira u Bolu ograđujem od ovakve neprimerene inicijative u ovim teškim vremenima kada se Hrvatska suočava s najgorom krizom od Domovinskog rata. – rekao je trener TK Kaštel, Feliks Lukas.

– Nisam usamljen u ovom razmišljanju, mnogi treneri ne žele da ljubitelji tenisa gledaju tenisku struku kroz ovakve poteze HTS-a i predstavnika struke HTS-a. U situaciji kada potresom pogođene bolnice u Zagrebu prikupljaju sredstva za obnovu, kada trudnice i novorođenčad stoje na ulici i strpljivo čekaju da ih premeste, kada je svet stao da bismo spasli živote ljudi slabijeg imuniteta, umesto da se teniski svet ujedini i podeli teret s ostatkom našeg društva, te se pridruži akcijama za pomoć potrebitima, HTS humanitarno misli, kako kažu, na teniske klubove. Ali naravno, klubovi čine Skupštinu, Skupština je krovno telo HTS-a, neko treba i glasati, HTS misli na sebe i svoju svetlu budućnost, jer sad je ovo za njih izgleda vreme za pozicioniranje! Ne znam jesu li klubovi koji su podržali ovu inicijativu od vođstva HTS-a iz nekog razloga isključeni iz stvarnosti koja nas trenutno okružuje, ali osećam potrebu da reagujem na ovako nesportsko ponašanje.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.