12/08/23 - 11:27h

Toronto: Tomi Pol nadigrao Alkarasa

 

Zaustavljen pobedonosni niz. 


Foto: Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Američki teniser prekinuo je Alkarasovu seriju od 14 uzastopnih pobeda. On je slavio posle tri odigrana seta ( 6-3, 4-6, 6-3 ) tako se plasiravši u polufinale turnira u Torontu. Može se reči da je ovo bila svojevrsna repriza susreta iz prošle godine kada je Tomi Pol u Montrealu nadigrao tenisera iz Španije.

26-godišnji Amerikanac je imao odlično veče na centralnom terenu, pokrivao je svoje polje na izuzetan način. da bi onda brzo i efikasno transformisao svoju igru sa agresivnim izlascima napred (osvojio je 21 od ukupno 23 poena koji su dobijeni na mreži). Na 5-2 u uvodnom setu Pol je imao određenih problema, ali i pored toga pronašao je fokus za početno slavlje. U drugom setu Alkaras je značajno podigao nivo svoje igre time pokazavši da je sa razlogom prvi teniser sveta. No, to nije bilo dovoljno za raspoloženog Pola koji je u šestom gemu odlučujućeg seta brejknuo protivnika što će se ispostaviti kao presudan detalj u konačnom slavlju i prolasku u polufinale.

Od statističkih parametara izdvojićemo da je Amerikanac imao odličnih 76% dobijenih poena na prvi servis u odlučujučem setu, dok je sa druge strane Alkaras imao 17 neiznuđenih grešaka iz forhenda – upravo u ovom brojčanom odnosu i leži razlog zašto je Tomi Pol slavio time zakazavši polufinalni duel sa Janikom Sinerom.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Torontu, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.