12/08/23 - 11:50h

Toronto: Siner u polufinalu

 

Italijan je do pobede stigao posle dva sata igre.


Source: Getty Images North America

Janik Siner je napravio odličan rezultat i korak ka finalu pobedivši Gaela Monfisa u izuzetno intenzivnom meču koji je trajao nešto više od dva sata – po setovima 6-4, 4-6, 6-3.

Može se reći da je 21-godišnji teniser iz Italije preživeo okršaj jakih udaraca sa osnovne linije. Oba igrača pružila su odličnu zabavu za publiku jer su se čak 32 poena sastojala od 9 i više razmena. No, čini se da je Siner bio nešto našpanovaniji jer je na svom kontu imao 20 vinera. Sa druge strane Francuz je odservirao 19 asova, ali to nije bilo dovoljno, mladi Italijan je konstantno napadao drugi servis za konačnu pregavu u meču i polufinalni duel sa Tomijem Polom koji je izbacio prvog tenisera sveta, Karlosa Alkarasa.

 

– Bilo je veoma teško, u drugom setu sam imao nekih neiznuđenih grešaka i on (Monfis) je podigao svoj nivo igre. U trećem setu sam odlučio da se držim mog plana za ovaj meč, trudio sam se da slobodnije igram udarce, što sam i uradio pa se može reći da sam vrlo zadovoljan mojim izdanjem. – izjavio je Siner posle meča

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Janik Siner, Masters, Masters u Torontu, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.